پنجشنبه ۱۳۹۴/۰۹/۱۲

در پارلمان محلي قزوين مطرح شد؛

محدوده مرکزي شهر امکان احداث تالار و رستوران جديد را ندارد

موضوع عدم صدور مجوز مشاغل جاذب سفر همچون تالارها و رستورانها در محدوده مرکزي شهر از سوي رياست کميسيون شهرسازي مطرح و در جلسه شورا مورد تأکيد و بحث و بررسي قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ در جلسه شوراي اسلامي شهر بحث و بررسي پيرامون عدم اختصاص مجوز ايجاد مشاغل جاذب سفر به ويژه تالارها و رستورانها در محدوده مرکزي و تأکيد بر اختصاص فضاي پارکينگ در آنها، مورد بحث و بررسي اعضاي شوراي شهر قرار گرفت و در پايان به کميسيون شهرسازي مأموريت داده شد تا اين موضوع و جوانب مربوطه را در جلساتي با حضور معاون فني و عمراني استانداري، نمايندگاني از راهنمايي و رانندگي، مجمع امور صنفي و معاونت شهرسازي شهرداري مورد بررسي قرار دهند و نتيجه را مجدد در صحن شورا مطرح کنند.

حسين غياثوند رئيس کميسيون شهرسازي با تأکيد بر خروج مشاغل جاذب سفر از محدوده مرکزي و به ويژه تالارها و رستورانها، بيان کرد: پيرو مباحث مطروحه در رابطه با عدم ساخت مشاغل جاذب سفر در محدوده مرکزي شهر از مدتها قبل در جلسات شورا و کميسيون شهرسازي، نتايج و مصوبات خوبي حاصل شد.

وي با بيان اينکه مشاغل جاذب سفر عامل اصلي بروز قفل ترافيکي در هسته مرکزي به شمار مي آيند، ادامه داد: ازآنجاييکه مراکز امدادرساني و درماني در اين محدوده واقع شدند وقتي حادثه اي رخ دهد به دليل حجم بالاي ترافيک امداد رساني سخت شده و با مشکلات غيرقابل جبراني مواجه مي شود که مي طلبد متوليان استاني همچون استانداري، کميسيون ماده پنج، پليس راهور، اداره کل راه و شهرسازي در کنار شوراي شهر و شهرداري تمهيداتي براي اين موضوع بينديشيند.

اين عضو شورا تمهيداتي نظير آرام سازي ترافيکي را از مهمترين راهکارهايي برشمرد که در خروج خود خواسته مشاغل جاذب سفر از محدوده مرکزي مؤثر است و ادامه داد: گاها برخي از آنها به دليل عدم طراحي و ساخت پارکينگ در مجموعه خود به حجم تردد و پارک خودروها افزوده اند.

عضو هيأت رئيسه شورا با اشاره به اقداماتي که شهرداري قزوين طي چند وقت اخير داشته است، افزود: شهرداري در برخي موارد اقدامات مثبتي داشته و در برخي موارد رضايت بخش عمل ننموده است، يکي از تأکيدات شورا در گذشته بررسي مجوز تالارها بود تا پيوست اجتماعي، فرهنگي و زيست محيطي داشته باشند ولي به اين مهم دست نيافتيم.

غياثوند با اشاره به مشکلاتي که برخي تالارها و رستورانهاي هسته مرکزي براي مردم به وجود آوردند، گفت: امروزه مسائل اجتماعي و فرهنگي اين تالارها بيشتر از مسائل ترافيکي است و شهروندان ساکن در محدوده اي که اين تالارها و رستورانها واقع شدند از مشکلات و ناهنجاري هاي به وجود آمده در محل زندگي خود به متوليان شوراي شهر و شهرداري گله مند هستند، درصورتيکه براي حل اين موضوعات ما تنها مسئول نبوده و ديگر دستگاهها نيز متولي هستند.

رئيس کميسيون شهرسازي با گريز به گذشته خاطرنشان کرد: همانطور که بلند مرتبه سازي در بافت مرکزي شهر ممنوع شد، مي توان در رابطه با چگونگي ارائه مجوز تالارها و رستورانها نيز تجديد نظر کرد، ضمن اينکه تغيير در چهارچوب ها و ضوابط کنوني نيز امر بسيار مهمي به شمار مي آيد.

وي ادامه داد: ضمن اينکه کميسيون شهرسازي پيش از اين تصميماتي همچون ارائه گزارش از وضعيت تالارهاي شهر و نحوه صدور پروانه، چک ليست ها تعداد پارکينگ ها و موارد ديگر را از سوي معاونت شهرسازي شهرداري و جلسه شورا با مسئولان و متوليان مربوطه در ارائه مجوز به تالارها را تصميم گيري نموده بود.

**

فرج الله فصيحي رامندي رياست شورا با گريز به گذشته ممنوعيت در صدور پروانه برج سازي در محدوده ميدان وليعصر را ازجمله مصوبات شورا دانست و گفت: در اين موضوع تنها شهرداري مسئول عدم صدور پروانه بود، ولي در موضوع مجوز تالارها و رستورانها علاوه بر شهرداري دستگاههاي ديگري نيز دخيل هستند.

وي اتخاذ راهکارها و تدابير ضمن همفکري شورا و شهرداري با دستگاهاي مسئول براي عدم مجوز تالار و رستوران در بافت مرکزي شهر را موضوع مهمي دانست و اتخاذ راهکارها و تدابير بازدارنده در اين خصوص را مهم برشمرد.

**

عباس ظاهري عضو شوراي اسلامي شهر با اشاره به تمهيداتي که شوراي نظارت بر مدارس غيردولتي براي ساخت اينگونه مدارس در شهر اتخاذ مي کردند، گفت: مکانهايي با تراکم بالا ملاک عمل آنان براي دادن مجوز و ساخت اين مدارس بود.

وي با تأکيد بر اينکه برگزاري جلسات با متوليان مربوطه و اخذ تدابير لازم در اين رابطه يک امر ضروري به شمار مي آيد، ادامه داد: انتخاب زمين مناسب براي ساخت تالار و رستوران در منطقه اي که براي شهر مزيت و امتياز به همراه دارد، مي تواند از مهمترين نتايج اينگونه جلسات باشد.

**

فاطمه اشدري رئيس کميسيون پيگيري و نظارت شورا نيز بر اجراي ضابطه مندانه اين موضوع در شهر تأکيد کرد و ادامه داد: تشکيل کارگروهي با حضور دستگاههاي متولي ازجمله اصناف، پليس راهور و شهرداري براي بررسي اين موضوعات و اخذ تصميمات درست و منطقي از مهمترين موارد است.

اين عضو شورا همچنين بر عدم ساخت تالار و يا رستوراني بر اساس دستور تهيه نقشه تأکيد کرد و اخذ مجوزهاي رسمي و قانوني از مراجع مربوطه در اين بخش را ضروري دانست و افزود: ارائه خدمات شهري به تالارها و رستورانهايي که در محدوده مرکزي واقع شدند نيز اگر به صورت مشخص و در زمانهاي خاصي باشد نيز تأثيرگذار خواهد بود.

**

علي فرخزاد نايب رئيس شوراي اسلامي نيز با تأکيد بر اينکه يکي از مشکلات بروز ترافيک در محدوده مرکزي ضمن وجود مشاغل جاذب سفر به کمبود پارکينگ هاي عمومي مربوط مي شود، ادامه داد: مواردي همچون راه اندازي نهضت پل سازي که در شهرداري جريان پيدا کرده مي تواند براي ساخت پارکينگ هاي طبقاتي نيز پيش رو قرار بگيرد.

وي اختصاص منابع درآمدي حاصل از بخش کسري پارکينگ به ساخت پارکينگ هاي عمومي و طبقاتي را از مصوبات شوراي شهر دانست و ضمن اينکه بر اجراي آن تأکيد مي کرد، افزود: ازآنجاييکه برخي تالارها، رستورانها و مجتمع هاي تجاري که جاذب سفر هستند و فضاي پارکينگ در مجموعه خود درنظر نگرفتند، با ساخت پارکينگ هاي عمومي ممکن است بازهم مشکلاتي داشته باشيم که توجه به اين بخش از ضروريات است.

**

مريم نخستين رئيس کميسيون ساماندهي ملاقات هاي مردمي نيز از مجوزهايي که پيش از اين برخي ارگانهاي متولي در محدوده مرکزي صادر نموده بودند و مشکلاتي را به وجود آورده است انتقاد کرد و افزود: با توجه به اينکه برخي از آنها از پارکينگ نيز بهره مند نيستند موجب ترافيک و حجم تردد بالا در مسيرهاي دسترسي به آنها شده است.

وي با تأکيد بر اينکه موضوع عدم اختصاص مجوز تالارها در محدوده مرکزي از مهمترين تأکيدات شوراي سوم نيز به شمار مي آمده است، گفت: حل و فصل اين موضوع با دخالت متوليان امر بسيار مهم بوده و قادر به رفع مشکلات به وجود آمده از اين بخش خواهد شد.

نخستين استفاده از تجارب ديگر شهرها در را اين رابطه براي اخذ تصميمات منطقي و درست را نيز ضروري دانست.

پايان پيام/1502/آذر94     

تصاویر مرتبط