دوشنبه ۱۳۹۴/۰۶/۲۳

نايب رئيس کميسيون عمران شوراي اسلامي شهر قزوين:

شمال اتوبان جزو محدوده قانوني شهر قزوين است/سالانه يک ميليون اصله نهال در اطراف قزوين قابليت کاشت دارد

نايب رئيس کميسيون عمران شوراي اسلامي شهر قزوين گفت: با برگشت به گذشته و حذف شمال اتوبان از حريم قانوني شهر قزوين، کاري غير ممکن و مخالف با هدف دست يابي مردم به حقوق مسلم و قانوني آنها بود و ضمن اينکه مجوز ايجاد چنين مراکزي را شوراي عالي معماري و شهرسازي داده بوده است.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ محمد رضا صديقي با اشاره به تصويب کليات طرح جامع شوراي اسلامي شهر در شوراي عالي معماري و شهرسازي کشور اظهار داشت: طرح جامع شهر، نقشه اصلي توسعه و تحول در شهر به شمار مي آيد و از دهه 40 تدوين اين طرح براي شهر شروع شده و حالا در دستور کار قرار گرفته است.

صديقي افزود: طرح توسعه شهر بايد بر مبناي طرح جامع ادامه يابد و اگر بر خلاف آن صورت پذيرد کار غير قانوني انجام شده است و از سوي ديگر، اين طرح به معني واقعي کلمه بايد جامع بوده و پيوست هاي مختلف اقتصادي، اجتماعي، خدماتي، فرهنگي، فضاي سبز و ... در آن با هم ديده شده باشد چراکه اگر يکي از حوزه ها نقص داشته و يا با مشکل مواجه شود، شهر در دراز مدت به مخاطره مي افتد.

اين عضو شورا با تأکيد بر اينکه طرح جامع بايد پيوست هاي مختلفي داشته باشد، ادامه داد: طرح جامع، قبل از مصوب شدن بايد به تأييد کارشناسان و منتقدان مختلف برسد و پس از بررسي و چکش کاري هاي دقيقي که مي شود، به وزارت مسکن و شهرسازي ارجاع داده شود.

نايب رئيس کميسيون عمران شورا در ادامه با تأکيد بر اينکه ممکن است هر طرح با ايرادات و اشکالاتي مواجه باشد، ادامه داد: بايد هر ساله نسبت به اصلاح و بررسي طرح جامع تلاش کنيم و از آنجاييکه در هر طرحي احتمال ايراد و اشکال است، در راستاي رفع ايرادات احتمالي تلاش کرده و نسبت به مطابقت موضوعات و پيوست هاي آن با چشم اندازهاي ترسيم شده تلاش کرد.

وي يادآور شد: به عنوان نمونه چرا بايد در مسير دو راهي عدل تا ميدان ميرعماد مجوز تراکم هفت طبقه داده شود؟ ولي در جنوب اين خيابان مجوز تراکم تا سه طبقه بيشتر ارائه نشود؟! که اين موضوع تناقض بوده و بايد نگاه ها و قوانين در همه نقاط به شکل يکسان باشد و اين مهم در طرح جامع که به شکل سالانه نيز مورد ارزيابي قرار مي گيرد، بايد مدنظر قرار بگيرد.

بناهاي ساخته شده در شمال اتوبان را بايد به رسميت شناخت

صديقي با اشاره به بخشها و فضاهاي الحاقي به محدوده شهر قزوين که از گذشته انجام گرفته، افزود: در سنوات قبل، بخشهايي از محدوده و زير ساخت هاي اطراف شهر همچون تعاوني هاي 9 گانه، شهرک اسماعيل آباد و دانش، دانشگاه آزاد، شهربازي، تالار شهر، پارک علم و فناوري، ورزشگاه 15 هزار نفري سيد آزادگان و دهها پروژه ديگر در شمال شهر بر مبناي طرح جامع، جزو محدوده شهر محسوب و با سرمايه گذاري قابل توجهي ساخته شدند که بايد طرح جامع که همه ي اين پروژه ها بر مبناي آن احداث شده، مورد احترام واقع شوند.

"بام سبز" با همت مسئولان و استقبال مردم در شهر گسترش مي يابد

نايب رئيس کميسيون عمران شورا همچنين در رابطه با ضرورت گسترش بام سبز در ساختمانهاي جديد ساز و فعلي شهر قزوين خاطر نشان کرد: به مسئولان و مردم پيشنهاد مي کنم از هر طرحي که موجب افزايش فضاي سبز در شهر مي شود به شکل همه جانبه و با قامت ايستاده دفاع کنند.

وي خاطرنشان کرد: از آنجاييکه گاهي نفع شخصي موجب شده تا برخي نسبت به اين موضوع بي تفاوت باشند، بنابراين لازم است اين طرح مناسب و ارزشمند در شوراي شهر به تصويب رسيده و پس از تأييد مرجع تأثيرگذار کميسيون ماده پنج در قزوين اجرايي شود.  

وي با اشاره به شرايط اقليمي، منطقه اي و جغرافيايي شهر قزوين در کشور و خطرات زيست محيطي بروز خشکسالي و کم آبي، اظهار داشت: ما ناگزير بازگشت به گذشته هستيم، چراکه لزوم حفظ و گسترش باغات سنتي شهر قزوين به عنوان محدوده حياتي شهر بسيار لازم و ضروري است.

سالانه يک ميليون اصله نهال در اطراف قزوين قابليت کاشت دارد

صديقي خاطر نشان کرد: دور از دسترس نيست اگر ما اراده کنيم، مردم مي توانند شمال، شرق و غرب قزوين را همچون گذشته، به باغهاي بزرگ و سرسبز تبديل نمايند؛ اين کار، با همت مسئولان و مردم شدني است و اگر مسئولين شهر بخواهند، مردم مي توانند سالانه بيش از يک ميليون اصله نهال در اطراف قزوين غرس نمايند.

اين عضو شورا اضافه کرد: تدوين سياستهاي تشويقي و صدور مجوزهاي لازم از مهمترين وظايف مسئولان براي گسترش اين مهم در قزوين بوده و از سوي ديگر همکاري و استقبال مردم نيز، موضوع مهمتر ديگر براي گسترش محدوده باغات سنتي در قزوين به شمار مي آيد.

مصوبه اختصاص 20 درصد از حياط ساختمانها به فضاي سبز مسکوت مانده است

نايب رئيس کميسيون عمران شورا در پايان با اشاره به مصوبه شورا مبني بر اينکه 20 درصد از فضاي حياط ساختمانهاي جديد ساز بايد به فضاي سبز اختصاص داده شود، افزود: بسياري از ساختمانهاي مسکوني و يا بلند مرتبه هايي با کاربري درماني، عمومي، تجاري، اداري و خدماتي و مسکوني احداث شده و مجوزهاي لازم را اخذ کردند که يا بدون فضاي حياط هستند و يا در صورت وجود چنين عرصه اي، حتي يک درخت و گلدان نيز در آنها ديده نمي شود.

صديقي يادآورشد: به عنوان نمونه در دهه قبل ساختمانهاي زيبا و بلند مرتبه حتي با کاربري هاي عمومي همچون بيمارستان و يا فضاي ورزشي احداث شده که در برخي از آنها حتي يک درخت نيز کاشته نشده و مالکان آن بي توجه به ايجاد فضاي سبز مجموعه خود بودند که شهرداري لازم است نظارت عاليه را در خصوص پيوست ها داشته باشد.

وي خاطر نشان کرد: اگر مي خواهيم نهضت ايجاد فضاي سبز در شهر شکل بگيرد ابتدا بايد اين مصوبه در ادارات و نهادهاي دولتي مورد اجرا قرار بگيرد و سپس در سطح عموم مردم تسري داده شود.

پايان پيام/1362/شهريور94

تصاویر مرتبط