دوشنبه ۱۳۹۴/۰۴/۲۲

در کميسيون شهرسازي شوراي اسلامي شهر قزوين تصميم گيري شد؛

اجراي طرح آسيب شناسي فضاهاي شهري با هدف مناسب سازي معابر، براي تردد افراد آسيب مند در قزوين

الزام به رعايت استانداردهاي لازم درخصوص مناسب سازي ساختمانها و فضاهاي شهري جهت افراد آسيب ديده در تمام مراحل صدور پروانه و اخذ پايانکار و عملياتي نمودن طرح آسيب شناسي فضاهاي شهري از مهمترين خروجي هاي جلسه اخير کميسيون شهرسازي با حضور هيأت مديره کانون معلولين توانا بود.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ جلسه اخير کميسيون شهرسازي با حضور جمعي از مسئولان کانون معلولين توانا برگزار شد، اين جلسه بنا به درخواست اين کانون که به عنوان يکي از موفق ترين کانونهاي مردمي در حوزه فرهنگي، اجتماعي و کارآفريني در سطح استان به فعاليت مي پردازد، به انجام رسيد.

ارائه گزارش در خصوص ارزيابي ساختمانهاي عمومي مبني بر مناسب سازي فضاها براي افراد آسيب ديده، الزام به رعايت استانداردهاي لازم درخصوص مناسب سازي ساختمانها و فضاهاي شهري جهت افراد آسيب ديده در تمام مراحل صدور پروانه و اخذ پايانکار، عملياتي نمودن طرح آسيب شناسي فضاهاي شهري که قبلا توسط سازمان خدمات طراحي تهيه و در اختيار شهرداري هاي مناطق قرار گرفته است و هماهنگي با کانون جهت بازديد مشترک معاونت شهرسازي به همراه اعضاي کميسيون شهرسازي شورا از مهمترين دستاوردهاي اين نشست بود.

مناسب سازي محيط شهري از تأکيدات مهم شوراي اسلامي شهر قزوين است

حسين غياثوند رئيس کميسيون شهرسازي در ابتداي اين جلسه کانون معلولين توانا را مجموعه اي منسجم و توانمند برشمردو افزود: کميسيون شهرسازي همواره موضوعات و مسائل مربوط به حوزه جانبازان و معلولان را در دستور کار خود قرار داده است و مناسب سازي محيط شهري يکي از مهمترين مواردي است که بر تحقق آن تأکيد دارد.

رئيس کميسيون شهرسازي شوراي اسلامي شهر قزوين با اشاره به اينکه بهزيستي در سال‌هاي گذشته بررسي خوبي روي نقاط مناسب‌سازي نشده شهر داشته است، تصريح کرد: بهتر است نتايج اين ارزيابي پيگيري شده و در اختيار شوراي شهر قرار بگيرد.

حسين غياثوند همچنين از مديرعامل کانون توانا درخواست بازديد اعضاي شورا از کارگاه‌هاي اين کانون را داشت و بر پيگيري مناسب‌سازي ويژه معلولان در شهر تأکيد کرد

مناسب سازي تمامي ساختمانها به ويژه مراکز دولتي بايد در دستور کار قرار بگيرد

علي فرخزاد ديگر عضو شوراي اسلامي شهر قزوين نيز در اين نشست از تشکيل اين جلسه ابراز خوشحالي کرد و گفت: با مسائل معلولان بيگانه نيستيم و مي‌دانيم که در مناسب‌سازي تمام ساختمان‌ها به‌ويژه ساختمان‌هاي دولتي بايد کنترل مضاعف شود.

فرخزاد همچنين در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينکه در مورد ساختمان‌هاي شخصي حساسيت‌هاي بيشتر و کنترل‌هاي دقيق‌تري داريم، تصريح کرد: از کانون توانا مي‌خواهيم در متقاعد‌ کردن وزارت راه و شهرسازي در حوزه يکسان‌سازي کف سرويس بهداشتي آپارتمان‌ها به کمک ما بيايند.

رمپ هاي ويژه تردد معلولان در معابر شهر ايجاد شود

احد چگيني رئيس کميسيون املاک و توافقات شورا در اين جلسه کانون معلولين توانا را از مجموعه هاي موفق در استان برشمردو گفت: کمکها به اين مجموعه بايد با هدفمندي مناسبي انجام شود و از آنجاييکه ترويج آموزشهاي شهروندي از مباحث جدي به شمار مي آيد، مي تواند ارتباط سازنده اي را نيز با سازمان فرهنگي ورزشي برقرار نمايد.

وي با تأکيد بر اينکه شرايط تردد مناسب معلولان در شهر بايد فراهم شود، ادامه داد: استفاده از رمپ هاي مخصوص معلولان در معابر و طراحي هاي شهري از مهمترين اقداماتي است که بايد دنبال شود و رعايت ها ضمن صدور پروانه ساختماني براي دستگاهها گريز ناپذير بوده که بايد دنبال شود.

شوراي اسلامي شهر قزوين همواره به رعايت حقوق آسيب مندان تأکيد دارد

علي صادقي نيارکي رئيس کميسيون اداري و مالي شورا در اين جلسه با بيان اينکه معلولان با وجود محدوديت جسمي ولي در خلاقيت و انجام کارهاي ذهني بسيار فعال و پويا هستند، ادامه داد:به کاربردن واژه آسيب مند به جاي معلول براي افراد آسيب ديده اي که بايد از حقوق ويژه تري نسبت به ديگر شهروندان داشته باشنداز تأييدات مهم شوراي اسلامي شهر قزوين است.

وي با بيان اينکه در پروژه هاي شهري در کنار بهسازي، مناسب سازي نيز مي تواند جزو پيوست هاي لازم الاجرا باشد، ادامه داد: شوراي اسلامي شهر قزوين همواره به رعايتحقوق آسيب مندان تأکيد داشته و با تأکيد بر اينکه ساختمانهاي عمومي بايد مناسب سازي را در دستور کار خود قرار دهند به معاونت شهرسازي و معماري شهرداري همواره تأکيد مي کند که اين مهم جزو موارد پايان کار اين ساختمانها قرار بگيرد.

صادقي نيارکي در پايان عنوان کرد: اطمينان دارم اين کانون نه تنها در سطح ملي بلکه در عرصه‌هاي بين‌المللي نيز حرف براي گفتن دارد و با هدف‌گذاري، پيگيري‌هاي مداوم و تقويت استعدادهاي نهفته معلولان پيش مي‌رود.

سرويس حمل و نقل معلولان بايد در شهر شکل بگيرد

فاطمه اشدري نايب رئيس کميسيون فرهنگي در اين نشست اظهار داشت: ما در همه جا بايد به فکر ساماندهي و مناسب‌سازي فضاهاي شهري براي افراد آسيب مند باشيم و سازمان نظام مهندسي ساختمان استان، شوراي اسلامي شهر و شهرداري بايد به اين رويه نظارت جدي داشته باشند.

وي تصريح کرد: کمک به سرويس‌هاي حمل‌ونقل معلولان بحث خوبي است و از معاونت معماري و شهرسازي تقاضا داريم تا در نقشه‌ها و صدور مجوزها دقت بيشتري داشته باشند تا دسترسي آسان براي معلولان فراهم شود.

فاطمه اشدري همچنين يادآورشد: مناسب‌سازي محيط شهري در همه قسمت‌هاي شهر و به ويژه مراکز عمومي ضروري است و طراحي و اجراي اين مکانها بايد به شکل ويژه اي باشد تا براحتي شرايط تردد و استفاده عموم و به ويژه آسيب مندان را فراهم نمايد.

خدمت رساني به افراد معلول يک ضرورت است

محمدرضا صديقي عضو کميسيون شهرسازي و نايب رئيس کميسيون عمران شورا اظهار کرد: خدمت‌رساني به افراد داراي معلوليت يک ضرورت است که بايد به آن توجه شود.

وي با بيان اينکه در زمينه خدمات شهري هر چه با معلولان همکاري کنيم باز کم است، افزود: بايد توجه به مسائل معلولان را از خودمان شروع کنيم و سپس از نهادها و سازمان‌ها انتظار داشته باشيم.

اين عضو شوراي اسلامي شهر قزوين اظهار کرد: ما هنوز به نقطه اعلا نرسيده‌ايم و معلولان در مراجعه به بهزيستي و در خيابان هلال‌احمر همچنان با مشکل مواجه هستند.

وي از شهرداري درخواست کرد تا مناسب‌سازي خيابان هلال‌احمر را پشتيباني کند تا معلولان در مراجعه به سازمان متولي خود دسترسي آسان داشته باشند.

صديقي با تأکيد بر اينکه در ارائه خدمات بايد خودمان را جاي مشتري بگذاريم عنوان کرد: اگر خودمان را جاي معلولان بگذاريم و به اين بينديشيم که اين افراد چگونه خريد مي‌کنند، رفت و آمد مي‌کنند، به دانشگاه مي‌روند و از خيابان عبور مي‌کنند حتما طور ديگري به ارائه خدمت مي‌پردازيم.

اين عضو شوراي اسلامي شهر قزوين گفت: قانون سه درصد استخدام معلولان بايد اجرا شود و ايجاد شغل براي معلولان از سوي رياست هيئت‌مديره کانون معلولين توانا شايسته قدرداني است.

شهرداري از آمادگي همه جانبه براي مناسب سازي فضاي شهري برخوردار است

فرزانه نظري پور معاون معماري و شهرسازي شهردار قزوين نيز در اين نشست اظهار کرد: از به کار بردن واژه معلول خجالت‌زده مي‌شوم و از سال 84 که همايشي در زمينه مناسب‌سازي و با همکاري کانون توانا برگزار کرديم آموختم که به جاي معلول، واژه آسيب‌مند را جايگزين کنم.

نظري‌پور ضمن ارائه گزارش مختصري از عملکرد شهرداري در زمينه مناسب‌سازي ادامه داد: شهردار قزوين چندي پيش از استاندار خواست تا تمام شهر را به رعايت مناسب‌سازي مجاب کنند که در اين راستا خود سازمان بهزيستي نيز زير سئوال رفت.

معاونت معماري و شهرسازي شهردار قزوين با تأييد فعاليت‌هاي کانون معلولين توانا تصريح کرد: مناسب‌سازي جامعه تنها براي معلولان نياز نيست چرا که معلوليت پديده‌اي است که ممکن است براي همه ما اتفاق بيفتد و سالمندان، کودکان و خانم‌هاي باردار از گروه‌هاي نيازمند مناسب‌سازي هستند.

نظري‌پور، سرپوشيده کردن جوي‌ها، استفاده از شيب‌ها و رمپ‌هاي مناسب، کار گذاشتن موزاييک‌هاي شيار‌دار براي مسيريابي نابينايان، طراحي فضاي سبز در مجاورت پياده‌روها و موارد اين‌چنيني را از اصول مناسب‌سازي دانست.

وي افزود: گرچه در اجرا ضعيف هستيم اما تلاش مي‌کنيم در طراحي و نقشه‌هاي ساختمان‌ها موارد مربوط به مناسب‌‌سازي را مد نظر قرار دهيم.

معاونت معماري و شهرسازي شهردار قزوين همچنين آمادگي شهرداري را براي همکاري همه‌جانبه را در زمينه اعمال مناسب‌سازي شهري اعلام کرد و ادامه داد: بوستان‌ها، بانک‌ها، مساجد، خيابان‌ها، مراکز عمومي و خريد از جمله اماکن نيازمند مناسب‌سازي هستند.

براي مناسب سازي در زمينه ضوابط چيزي کم نداريم

محمداسماعيل حافظي مديرعامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين نيز در اين جلسه از ورود کانون توانا در عرصه‌هاي بين‌المللي ابراز خوشحالي کرد و گفت: در موفقيت کانون توانا نقش مؤثر رياست هيأت‌مديره آن را نمي‌توان ناديده گرفت و به طور قطع کانون ظرفيت‌هاي خوبي براي رسيدن به موفقيت دارد.

مديرعامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين با اعلام اينکه در حوزه کارآفريني تمرکز بروي موفقيت، انسان را از واقعيت دور مي‌کند گفت: پيشنهاد مي‌کنيم روي برخي از مواردي که منجر به موفقيت نشده‌اند نيز کار شود.


حافظي ادامه داد: تمرکز روي موفق نشدن موجب ظهور راهکارها شده و نشان مي‌دهد که بستر تا کجا آماده است و موانع اصلي کار کدام موارد هستند.

مديرعامل سازمان خدمات طراحي شهرداري قزوين تصريح کرد: ما در زمينه ضوابط چيزي کم نداريم اما هم در بحث طراحي و نقشه‌کشي و هم در بحث فني و اجرا ضعف هايي وجود دارد و گاهي ديده شده که پيمانکاران موزاييک‌هاي شياردار مخصوص مسيريابي نابينايان را برعکس کار گذاشته‌اند.

حافظي اعلام کرد: ما دو سال پيش محل‌هاي مناسب‌سازي نشده شهر را شناسايي کرديم و نقشه‌هاي اصلاحي هر نقطه را نيز کنار آن قرار داديم و اگر نماينده‌اي از کانون توانا به کمک ما بيايد اين طرح را اجرا مي‌کنيم.

بيش از سه هزار معلول در کانون معلولين توانا استان عضويت دارند

محمدرضا هادي‌پور مدير عامل کانون معلولين توانا نيزبا بيان اينکه کانون معلولين 20 سال پيش وقتي که فعاليت خود را آغاز کرد بناي کار خود را روي فرهنگ‌سازي و تبيين توانايي‌هاي افراد داراي معلوليت گذاشت چرا که نگاه آن روز نسبت به معلول، حاکي از ناتواني بود، گفت: افراد داراي معلوليت، ناتوان نيستند بلکه تنها محدوديت دارند، همه انسان‌ها محدودند و نامحدود فقط خداوند متعال است.

هادي‌پور ادامه داد: انسان چون محدود بود دست به ساخت هواپيما، ماشين‌هاي پيشرفته و ساير اختراعات زد و ما اعتقاد داريم که محدوديت انسان را به شکوفايي مي‌رساند و انسان از پس محدوديت سازنده مي‌شود.

اين عضو هيئت‌مديره کانون معلولين توانا با بيان اينکه کانون معلولين يکي از قوي‌ترين سازمان‌هاي مردم‌نهاد معلولان در کشور است افزود: اين مجموعه تنها مجموعه‌اي است که پشت حرکت‌هاي اجتماعي خود فکر و فلسفه دارد و فعاليت‌هاي خود را بر آن اساس پيش مي برد.

وي با بيان اين سوال که اگر انسان‌ها در محدوديت سازنده‌تر مي‌شوند پس چرا افراد داراي معلوليت در جامعه ما به سازندگي نمي‌رسند ادامه داد: وقتي اين موضوع ريشه‌يابي مي‌شود ما مي‌بينيم که به يک فرد معلول همواره نگاه منفي و حاکي از ناتواني القا شده؛ به گونه‌اي که خود فرد نيز ناتوان بودن را باور کرده است.

هادي‌پور اظهار کرد: آمار افراد داراي معلوليت در کشورهاي پيشرفته پنج درصد است و در کشورهاي توسعه نيافته و جهان سوم اين آمار تا 15 درصد نيز مي‌رسد و مسئولان و شوراي شهر همان‌گونه که به همه گروه‌ها مي‌انديشند بايد به معلولان نيز بينديشند.

وي بيان کرد: کانون معلولين استان اکنون سه هزار و 200 عضو داراي معلوليت دارد و اعتقاد داريم که معلول، کسي است که نتواند از فکر و انديشه خود استفاده کند.

مديرعامل کانون توانا با بيان اينکه تا چندي پيش نگاه برخي از تشکل‌ها اين‌گونه بود که کمک‌هايي را از غني بگيرند و به فقير بدهند تا جلب ترحم کنند، خاطرنشان کرد: تفکر ما در کانون توانا از ابتدا اين بوده که فرد معلول نه تنها گدا نيست بلکه مي‌تواند در پيشرفت جامعه سهم داشته باشد.

وي با تأکيد بر ضرورت ايجاد اشتغال براي معلولان تصريح کرد: در شرايطي که کارآفريني به مقوله سختي تبديل شده است، کانون توانا توانسته با راه‌اندازي کارگاه‌هاي توليدي براي بيش از 300 معلول شغل ايجاد کند

عضو هيئت‌مديره کانون معلولين، ساخت مسکن مناسب‌سازي شده را نيز از فعاليت‌هاي مهم کانون توانا برشمرد و افزود: کانون توانا تاکنون ساخت 250 واحد مسکوني ارزان‌قيمت براي معلولان در شهرک مينو در شهر قزوين و ناحيه شهري مهرگان را در کارنامه کاري خود دارد.

پايان پيام/1345/تير94

تصاویر مرتبط