دوشنبه ۱۳۹۴/۰۴/۱۵

در سفر معاون استاندار و مجموعه مديريت شهري قزوين به کلانشهر تبريز تأکيد شد؛

تبادل اطلاعات و تجربيات شهرهاي قزوين و تبريز

هيأتي متشکل از معاون هماهنگي و امور عمراني استانداري، رياست، اعضاي شوراي اسلامي شهرو شهردار قزوين، مدير کل راه و شهرسازي و جمعي از مديران شهري پيرامون تبادل اطلاعات و کسب تجربه از چگونگي تدوين برنامه ها و روند شکل گيري و اجراي پروژه هاي عمراني کلانشهر تبريز، طي سفري يکروزه در اين شهر حضور داشتند.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ منوچهر حبيبي معاون عمراني استاندار قزوين در نشستي که با حضور مديران ارشد شهر تبريز ترتيب داده شده بود، با اشاره به ترکيب شوراي اسلامي شهر قزوين و اعضاي داراي تجربه مديريتي در اين پارلمان، گفت: به نظر مي‌رسد چهارچوب اصلي که مورد توقع شهر قزوين است، در شهر تبريز به خوبي انجام شده و ما قصد داريم از اين تجربيات بهره لازم را ببريم.

***آمادگي براي استفاده از تجربيات شوراي شهر قزوين

وي افزود: مجموعه پروژه هاي عمراني شهر قزوين در حال تکميل است و نمونه اي از اين اقدامات را ميتوان به بوستان باراجين اشاره کرد که توسعه و رونق روز افزون که در حال پيگيري است و ميتواند نقش عمده اي در ارتقاء حوزه گردشگري داشته باشد.

وي اظهار کرد: از ديگر موارد قابل ذکر معرفي قزوين در قالب يک شهر اسلامي به خارج از کشورو همچنين احياء بافت تاريخي اين شهر است.

حبيبي با اشاره به اينکه خوشبختانه حاشيه نشيني در قزوين در حال کنترل بوده وميزان آن بسيار کم است، گفت: اما تراکم طبقات بافت تاريخي قزوين و نحوه تخصيص مجوز توسط شهرداري و بسياري ديگر از موارد بايد مورد بازبيني قرار گيرد.

 

***تحولات روبه رشد قزوين در سايه تعامل با شهرهاي موفق کشور 

 

عباس ظاهري رئيس شوراي اسلامي شهر قزوين با بيان اينکه شوراي شهر قزوين در دوره جديد به دنبال ايجاد ارتباطات تنگاتنگ با شوراهاي شهرهاي مختلف بوده است، گفت:قزوين در چند سال اخير با نگاه به اينکه ايجادو تعميق ارتباطات بين شهرها تأثير بسزايي در توسعه شهرها دارد، به واسطه ارتباط با ديگر شوراهاي موفق کشور همچون تبريز توانسته تحولات روبه رشدي را در قزوين رقم زند.
عباس ظاهريگفت: شوراي شهر قزوين اساسنامه سرمايه گذاري اين شهر را با استفاده از آيين نامه اي که شورا و شهرداري تبريز نوشته بودند، تهيه کرده و از تجربيات شهرهاي اصفهان و مشهد نيز در اين اساسنامه استفاده شده است.

وي گفت: از سويي شوراهاي شهر با توجه به اجرايي نشدن کامل قانون شوراها، در اختيارات خود محدوديت هايي دارند، در راستاي وسعت گرفتن اين وظايف ضرورت دارد که تعاملات بيشتري با ساير ارگانها در راستاي شکل گيري مديريت واحد شهري صورت بگيرد.


رياست شوراي شهر قزوين با بيان اينکه عمر مديريتي شهرداران شهرها قبل از شورا اغلب به يک و نيم سال نمي رسيد اظهارداشت: يکي از برکات شورا ثبات مديريت شهري بوده که روز به روز شاهد شکوفايي و رشد بيشتر آن هستيم.

 

****شکل گيري تعاملات دو سويه قزوين و تبريز

شهردار قزوين نيز در اين نشست اظهار داشت: مجموعه مديريت شهري قزوين آماده تبادل اطلاعات و تجربيات با شورا و شهرداري تبريز است و برشکل گيري تعاملات دوسويه اين دو شهر مهم و تاريخي تأکيد مي کند.

مسعود نصرتي با بيان اينکه قزوين به واسطه داشتن ويژگي‌هاي تاريخي، طبيعي، فرهنگي و علمي مقصد تعاملات بين‌المللي در سال‌هاي گذشته بوده است، افزود: در صورت حمايت از سرمايه گذاران، قزوينجايگاه خود را در ميان ديگر شهرهاي توسعه يافته بيش از پيش خواهد يافت.

 نصرتي اظهار کرد: قزوين 9 هزار و 300 سال قدمت و يک‌هزار و 730 سال سابقه شهرنشيني دارد و همواره از تأثيرگذارترين شهرهاي ايران در زمينه‌هاي اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي بوده است.

وي اضافه کرد: اين شهر 400 سال پيش به مدت 54 سال پايتخت ايران در دوره صفوي و از تأثيرگذارترين شهرها در مسير جاده ابريشم بوده است که در سپتامبر 2016 ميزبان 200 شهر در مسير خاکي و آبي شهرهاي جاده ابريشم مي‌شود.

اين مسئول تصريح کرد: با توجه به آثار تاريخي و طبيعي موجود در شهر قزوين، گردشگري و اقتصاد از شاخص‌ترين اولويت‌هاي اين شهر به شمار مي‌رود که بايد براي توسعه آن برنامه‌ريزي صورت يگيرد.

وي اضافه کرد: همچنين قزوين از نظر صنعت و کشاورزي از قطب‌هاي اصلي ايران محسوب مي‌شود؛ ضمن اينکه با وجود دانشگاه‌هاي متعدد و 130 هزار دانشجو، جزو قطب‌هاي علمي کشور و منطقه است.

شهردار قزوين خاطرنشان کرد: تمام اين موارد در کنار يکديگر سبب شده است تا قزوين مقصد تعاملات بين‌المللي در سال‌هاي گذشته قرار گيرد و از طريق سازمان ملل به عنوان مقر مجمع جهاني شهرهاي اسلامي با 350 شهر انتخاب شود.

*** سلايق مختلف مانع ايجاد همدلي و همزباني نيست

محمدصادق پورمهديبا اشاره به روحيه تعامل و همکاري بين شهرداري تبريز و ديگر دستگاه هاي اجرايي اين استان، گفت: وجود روحيه تعامل و همزباني در شهرداري تبريز، موجب شده که ديگر دستگاه هاي اجرايي استان و شهر نيز، در بحث عمران و آبادي سهيم باشند و نتيجه اين امر، روحيه تحرکي است که ايجاد شده است. 

وي ادامه داد: در ابتداي مسووليتم در استانداري، جلسه اي با حضور شهردار و اعضاي محترم شوراي شهر تبريز تشکيل داديم و اعلام کرديم که استانداري آماده هرگونه همکاري در جهت پيشرفت و توسعه شهر مي باشد.

معاون هماهنگي امور عمراني استاندار تبريز تصريح کرد: اين که افراد مختلف، سليقه هاي متفاوتي داشته باشند، کاملا طبيعي است؛  اما بايد به اين نکته توجه کرد که وجود سليقه هاي مختلف، مانع ايجاد همدلي و همزباني نشودو چنين افرادي هم مي توانند در کنار هم کار کنند.

پورمهدي، در بخش ديگري از سخنان خود، به بيان ثمرات اين همدلي پرداخت و گفت: شهرداري و معاونت عمراني استانداري، در بحث ساماندهي ورودي هاي شهر، احياي بافت هاي فرسوده، ساماندهي حاشيه نشيني که از مهم ترين مشکلات شهر محسوب مي گردد، بحث گردشگري و همچنين حوزه سرمايه گذاري، به موفقيت هاي ارزنده اي دست يافته اند که مي تواند به عنوان تجربه در اختيار ديگر شهرها قرار گيرد.

وي با تاکيد بر اين که هر مجموعه مديريتي، چه در سطح شهري و چه در سطح استاني بايد در درون خودانسجام و وحدت داشته باشد، خاطرنشان کرد: هدف مجموعه هاي مديريت استانداري و شهرداري در تبريز، بر اين اصل استوار است که خودشان، تمامي امور را با تکيه بر همدلي و همزباني، حل و فصل کنند.

 

***شهرداري ها براي پيشبرد اهداف توسعه، نياز به منابع مالي پايدار دارند

 

شهرام دبيري با اشاره به اهميت بحث درآمدهاي پايدار براي شهرداري ها، گفت:اداره شهرها، بخصوص شهرهاي بزرگ نياز به منابع مالي دارد و بهترين شکل اين است که اين منابع پايدار باشند؛ اما متاسفانه چنين منابعي براي شهرداري هاي کشور تعريف نشده است و ما بايد دراين زمينه به فکر راه چاره باشيم.


رئيس شوراي اسلامي شهر تبريز افزود: در حال حاضر، به نظر مي رسد که بايد در اين زمينه، رايزني‌هايي با دولت صورت گيرد تا در تنظيم بودجه بخشي نيز به شهرداري ها اختصاص يابد.

  
وي در بخش ديگري از سخنان خود، به تعامل شورا و شهرداري و ديگر نهادهاي اجرايي در تبريز اشاره نمود و اضافه کرد: همکاري و همدلي بين شوراي شهر، شهرداري و ديگر نهادهاي اجرايي شهر، مثال زدني است و همين همدلي و همکاري است که منشا خير و برکت در شهر شده است.
دبيري همچنين گفت: اگر اختلافي بين اين نهادها باشد، ثمرات منفي آن متوجه شهر و شهروندان خواهد بود و اگر مسوولي به توسعه و پيشرفت شهر خود علاقه مند است، بايد در راستاي ايجاد وحدت رويه و همزباني تلاش کند.

***انتقال تجربيات مديريتي شهرهايتاريخي تبريز و قزوين موجب حل مشکلات شهري

همچنين در اين ديدار صادق نجفي شهردار تبريز اين شهر را مصداق بارز مديريت هماهنگ شهري دانست و گفت: نماينده ولي فقيه در استان، استاندار آذربايجان شرقي و معاونت هاي مختلف اين نهاد، با تعامل و همکاري بسيار خوبي که با شهرداري دارند، موجب تسريع در پيشرفت و توسعه متوازن تبريز شده اند.

وي افزود: با وجودي که تاکنون موفق به استقرار مديريت واحد شهري نشده ايم، اما با توجه به تعامل و همکاري موجود بين نهادهاي مختلف مديريتي و اجرايي در تبريز، توانسته ايم مديريت هماهنگ شهري را در تبريز مستقر کنيم و اين يک موفقيت بسيار ارزشمند براي شهرتبريز است. 

شهردار تبريز، نتيجه اين تعامل و همدلي را در سطح شهر مشهود خواندو تصريح کرد: در سايه اين تعامل است که بيشتر پروژه هاي عمراني ما، در عرض مدتي کمتر از يکسال و البته با کيفيتي خوب به بهره برداري مي رسند. 

نجفي در ادامه، از معاون هماهنگي امور عمراني استاندار به دليل حمايت ها و همکاري هاي نزديک اين نهاد با شهرداري، در اجراي پروژه ها  تشکرو خاطر نشان کرد: اميدواريم با تداوم اين ارتباط و همکاري ها، توسعه متوازن تبريز را در حداقل زمان ممکن شاهد باشيم. 

وي همچنين با تاکيد بر مشارکت و نزديکي انديشه ها بين شورا و شهرداري، تصريح کرد: به طور حتم، وجود شوراها در جريان مديريت شهري، موج مثبتي ايجاد کرده است که نمي توان آن را ناديده گرفت؛ چرا که در مقام مقايسه، وضعيت شهرداري ها نسبت به دوره هاي قبل از استقرار شوراها، بسيار بهتر شده است.  

شهردار تبريز در پايان سخنان خود، همدلي و همزباني بين دستگاه هاي اجرايي و مديريتي شهر را کليد حل مشکلات شهر دانست و اظهار اميدواري کرد: با انتقال تجربيات مديريتي دو شهر تاريخي و استراتژيک تبريز و قزوين، گامي ديگر در راستاي ايجاد وحدت رويه و همچنين برطرف کردن مسايل مربوط به شهرها برداشته شود. 

گفتني است، در ادامه اين سفر از برخي پروژه هاي عمراني به بهره برداري رسيده و در حال ساخت بازديد شد.

پايان پيام/1331/خرداد94

تصاویر مرتبط