سه‌شنبه ۱۳۹۴/۰۴/۰۲

فاطمه اشدري عضو شوراي اسلامي شهر قزوين:

معماري اسلامي – ايراني با همت مسئولان دستگاههاي متولي و ضوابط تشويقي براي مردم اجرايي مي شود

عضو شوراي اسلامي شهر قزوين با تأکيد بر اينکه اهتمام براي دست يابي به شهر اسلامي هنر است، افزود: مسئولان در اين چرخه بايد در عمل جلودار باشندو شاخصه ها و الگوهاي عيني از اين معماري را به مردم ارائه دهند تا شهروندان نيز با آنها همراهي کرده و دنباله رو اين نهضت ماندگار شوند.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ فاطمه اشدري عضو شوراي اسلامي شهر در جلسه کميسيون شهرسازي که با موضوع "اعمال معماري اسلامي- ايراني در ساخت و سازهاي جديد" برگزار شد، با تأکيد بر ضرورت حفظ ميراث و معماري ارزشمند بر جاي مانده از گذشته اظهارداشت: حال که قادر به خلق آثار، بناها و مجموعه هاي عظيم و ارزشمند مطابق آنچه که گذشتگان براي ما به يادگار گذاشتند نيستيم، در راستاي حفظ و احياي آنچه که در اختيار داريم بکوشيم.

اشدري با تأکيد بر اينکه در راستاي آباداني شهر کوشش درستي صورت نگرفته است، افزود: پروژه هاي مختلف عمراني و بلند مرتبه سازي در شهر اجرا مي کنيم، ولي اگر به مقاوم سازي و عمر بيش از 50 سال آنها دقت نداشته باشيم بايد با اطمينان بگوييم که شهرسازي ما پيشرفتي نداشته است.

وي يادآورشد: حتي اگر اطمينان به استحکام اين ساختمانها براي مدت 50 سال داشته باشيم از لحاظ معماري اسلامي و ايراني هنري خلق نکرده ايم که خود و نسلهاي آينده علاقه مند به حفظ و نگهداري آن باشند.

اين عضو شورا يادآورشد: اگر مديران و مردم در طراحي و ساخت بناهاي عمومي و شخصي تفکري اسلامي و ايراني داشته باشند، اساس شکل گيري شهر بر مبناي شاخصه هاي والاي اسلامي و ايراني خواهد بودو به ويژه مديران بايد اين نگاه را در خود پررنگ تر سازند.

وي به ويژگي هاي منحصر به فردي که در بناهاي قديمي و کهن مشهود بوده اشاره کردو گفت: به مهمترين خاصيت آنها علاوه بر مقاومت و زيبايي بصري، بايد بهينه سازي مصرف انرژي را نيز اضافه کرد چراکه بناهاي قديمي طوري طراحي شدند که در ساعات بيشماري از شبانه روز از روشنايي خورشيد بهره مي برند و يا طوري طراحي شده بودند که با شرايط اقليمي و آب و هوايي منطقه سازگاري معقولي داشتند، ويژگي هايي که در ساختمانهاي جديد ساز و معماري جديد اصلا مشاهده نمي شود.

نايب رئيس کميسيون فرهنگي شورا با اشاره به شاخصه هاي مثبت معماري اسلامي و ايراني يادآورشد: در اين معماري خانه هايي ساخته مي شوند که ظاهر و باطن آن اصالت و هويت ديني دارندو عواملي که در سلامت، طول عمرو تأثيرات مثبت فرد بر اجتماع مؤثر مي باشد، در آنها لحاظ شده است.

وي با بيان اينکه مردم را بايد به سمت آنچه که براي آنها مفيد است سوق داد، ادامه داد: با اختصاص ضوابط و امتيازهاي تشويقي رايگان و پرهيز از قوانين و ضوابط سخت گيرانه نسبت به ترويج معماري اسلامي و ايراني اقدام کنيم.

وي تأکيد کرد: عدم همسويي مديران و اجراي قوانين ضد و نقيض دستگاهها نه تنها ضوابط تشويقي ايجاد نمي کند، بلکه عامل بازدارنده و بيزار کننده مردم براي دست يافتن به شهري با ضابطه هاي اسلامي و ايراني است.

اشدري نقش اداره کل شهرسازي، شهرداري و ميراث فرهنگي و حتي نظام مهندسي(که تأييد نقشه ها در اين ارگان صورت مي گيرد) را در تدوين چهارچوب و ضوابط معماري شاخص اسلامي مؤثر دانست و گفت: براي ارائه معماري هنرمندانه اسلامي – ايراني بايد وقت و هزينه مناسبي صرف کرد تا مردم از اين مزيت انکار ناپذير استقبال کنند.

نايب رئيس کميسيون فرهنگي شورا خاطرنشان کرد: متأسفانه معماري مکانهاي عمومي، ادارات، مدارس، دانشگاهها و حتي برخي مساجد رنگ و بوي اسلامي و ايراني ندارد، در حاليکه اگر ما مدعي اين واقعيت هستيم که در چهارمين حرم اهل بيت (ع) و پايتخت خوشنويسي ايران زندگي مي کنيم بايد به شکل جدي به اين مقوله وارد شويم.

وي در خاتمه تأکيد کرد: با توجه به ساخت برج هاي تجاري متنوع در شهر قزوين لازم است که نماي آنها اسلامي – ايراني باشدو حتي به معماري داخلي آنها نيز توجه خاصي صورت بگيرد.

پايان پيام/1328/خرداد94  

تصاویر مرتبط