چهارشنبه ۱۳۹۳/۰۹/۱۹

در سفر اعضاي شوراي شهر و شهرداري قزوين صورت گرفت؛

هم انديشي و تبادل اطلاعات قزوين با کلانشهرهاي مشهد و تهران

رياست و اعضاي شوراي شهر، شهردار و جمعي از مديران شهري به منظور هم انديشي، کسب تجربه و بازديد از پروژه هاي سرمايه گذاري کلانشهرهاي تهران و مشهد در سفري سه روزه، ظرفيتها و پتانسيلهاي قزوين را معرفي و خواستار ارتباط مستمر با اين شهرها شدند.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ در اين سفرها بيش از دهها موضوع همچون نحوه بررسي لايحه بودجه، شيوه جذب و همکاري با سرمايه گذار، نحوه فعاليتهاي کميسيونهاي تخصصي شورا، شيوه هاي حل مسائل ترافيکي، نقش شورا و شهرداري در کميسيون ماده پنج، شيوه مديريت منابع انساني، تدوين برنامه پنج ساله، ساز و کارهاي شهر سازي، قانوني کردن کميسيون شوراياري ها و اعتبارات عمراني مطرح، بررسي و تبادل نظر شد.

شهرداري موظف به توليد ثروت براي شهر است

مسعود نصرتي در جمع مديران و مسئولان معاونت اقتصادي شهرداري مشهد با اشاره به وظيفه شهرداري ها در توليد ثروت گفت: صنعت ساختمان و بسياري از صنايع ديگر بايد توسط شهرداري ها به حرکت بيفتند و اين مجموعه براي توليد ثروت نيازمند حمايت است.

 وي ادامه داد: حوزه هاي معاونت اقتصادي و سرمايه گذاري شهرداري ها در شرايط حال حاضر اقتصادي کشور بسيار تاثيرگذار هستند و وظيفه دارند چرخه اقتصاد را به حرکت درآورند و اطمينان بخشي ايجاد کنند.

نصرتي با اشاره به عملکرد شهر مشهد در جذب سرمايه هاي ملي و فراملي گفت: مشهد در جذب اين سرمايه ها موفق عمل کرده و شهرداري قزوين نيز در تلاش است تا با بهره برداري از اين الگوها به سمت جذب سرمايه هاي ملي و بين المللي حرکت کند.

وي استفاده از ظرفيت شهرهاي موفق را عاملي در راستاي رشد و توسعه فضاي شهري عنوان کرد و افزود: شهرهاي موفق بايد در حوزه هاي مختلف به ويژه موضوع سرمايه گذاري با يکديگر تعامل داشته باشند و از اين طريق براي جذب سرمايه هاي ملي و فراملي تلاش کنند.

نصرتي از برگزاري کارگروه تخصصي شهرداران آسيايي و اجلاس شهرداران جاده ابريشم در سال هاي 94 و 95 در شهر قزوين خبرداد و گفت: اين اتفاق مي تواند در ساير شهرهاي موفق کشور از جمله مشهد نيز رخ دهد و زمينه را براي جذب سرمايه در شهرها فراهم کند.

نصرتي تصريح کرد: انتظار ما اين است که با وجود حرم امام زاده حسين (ع) در شهر قزوين، نگاهي معنوي بين مشهد و قزوين حاکم شده و برقراري ارتباط بين اين دو شهر از تشريفات اداري خارج شود تا ما بتوانيم شاهد شکوفايي مشهد و قزوين در حوزه اقتصادي و از نگاه معنوي باشيم.

شهردار قزوين در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به ويژگي ها و پيشينه تاريخي اين شهر گفت: ما وظيفه داريم چرخه اقتصادي را براي توليد ثروت در اين شهر به حرکت در بياوريم و از تجربه هاي موفق در اين زمينه استفاده کنيم.

وي با بيان اينکه شهر قزوين، ششمين شهر کشور است که سازمان سرمايه گذاري را در مجموعه شهرداري ايجاد کرد، گفت: سازمان شهرداري ها و دهياري هاي وزارت کشور بايد تکليف قانوني حوزه اقتصادي و سرمايه گذاري در شهرداري ها را مشخص کند تا در اين زمينه، اختلاف سليقه بين دستگاه هاي اجرايي و نظارتي به وجود نيايد.

شهردار قزوين گفت: يکي از خواسته‌هاي ما بهره‌برداري از تجربيات شهرداري مشهد و همچنين استفاده از ظرفيت‌هاي بزرگ اين شهر است.
مسعود نصرتي با اشاره به جلسات برگزار شده با مديران شهرداري مشهد اظهار کرد: شهر قزوين شهر چهار انبياء و چهارمين حرم اهل بيت است و اين شرايط را فراهم مي‌کند که با نگاه عميق معنوي و فرهنگي ارتباط بين مشهد و قزوين را بيشتر کنيم.
به گفته وي در اين راستا مقرر شده ارتباطات خوبي در حوزه سرمايه‌گذاري و اقتصادي بين شهرهاي قزوين و مشهد برقرار شود.
شهردار قزوين خاطرنشان کرد: در شهر قزوين دبيرخانه دائمي مجمع جهاني شهر اسلامي داير شده و فرصت مناسبي است با ويژگي‌هاي معنوي و مذهبي که براي شهر مشهد قائل هستيم در کشور ايران اسلامي از اين ظرفيت حداکثر بهره‌برداري را داشته باشيم.
نصرتي ادامه داد: اين دبيرخانه حدود يک سال و نيم است که تشکيل شده و در اين مدت از فرصت‌هاي خوبي چه در داخل و خارج از کشور بهره‌برداري کرديم.
وي بيان کرد: با 58 کشور اسلامي و 203 شهرو چندين وزارتخانه و سازمان‌ها از جمله وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازي، سازمان محيط زيست و سازمان ميراث فرهنگي کشور ارتباط برقرار کرده‌ايم و شوراي اسلامي شهر تهران تصويب کرده است و در حال حاضر خواسته ما اين است که ما شهرداري مشهد را نيز در اين مجمع داشته باشيم.
شهردار قزوين افزود: با توجه به اينکه در فصل بودجه قرار داريم، يکي از خواسته‌هاي شهرداري قزوين بهره‌برداري از تجربه شهرداري مشهد در تعامل با شوراي اسلامي شهر در نحوه تهيه بودجه، رسيدگي در کميسيون‌هاي شوراي اسلامي و نحوه ابلاغ و نگاه‌هاي نظارتي شوراي اسلامي شهر است.
نصرتي يادآور شد: يکي از برنامه‌هاي ما در سال آينده برگزاري اجلاس کارگروه‌هاي تخصصي با سرفصل جذب سرمايه‌گذاري‌هاي بين‌المللي و اقتصادي در شهر قزوين است ضمن اينکه تقاضاي ما اين است که بتوانيم از ظرفيت‌هاي خوب مشهد استفاده کنيم.
وي ادامه داد: در شهريور ماه سال 95 اجلاس شهرداران جاده ابريشم که نگاه کاملا اقتصادي، بازرگاني و فرهنگي بين کشورهايي که در آسيا هستند و همچنين کشورهاي اروپايي در قزوين برگزار خواهد شد ضمن اينکه سعي داريم از اين ظرفيت نيز در جايگاه ملي حداکثر استفاده را داشته باشيم و در جهت منافع ملي بهره‌برداري کنيم.

تعامل شهرهاي قزوين و مشهد گسترش يابد

معاون برنامه‌ريزي و توسعه شهري شهرداري مشهد گفت: مراحل بودجه با تعامل مشترک شهرداري و شوراي اسلامي شهر مشهد صورت مي‌گيرد.
مهدي برادران در نشست هم‌انديشي با شهردار، اعضاي شوراي اسلامي شهر و مديران شهرداري اظهار کرد: در خصوص بحث بودجه چهار گام تنظيم بودجه، تصويب بودجه، اجرا و نظارت بر بودجه در شهر مشهد به صورت رفت و برگشت بين شهرداري و شوراي اسلامي شهر مشهد اجرا مي‌شود بدين معنا که تنظيم و اجرا به عهده شهرداري و بحث تصويب و نظارت بر بودجه برعهده شوراي اسلامي شهر مي‌باشد.
وي ادامه داد: اين رفت و برگشت گام‌هاي بودجه به ما اين پيام را مي‌دهد که بايد با تعامل مشترک شهرداري و شوراي اسلامي شهر اين کار صورت گيرد.
وي بيان کرد: تلاش مي‌کنيم بودجه و عملکرد سال جاري را شاخصمند و قيمت تمام محصولات را مشخص کنيم و دقيقا بدانيم هزينه‌اي که در قالب بودجه شهرداري مي‌شود منجر به چه نتايج و خدماتي است.
معاون برنامه‌ريزي و توسعه شهرداري مشهد خاطرنشان کرد: بيش از 350 خدمت در شهرداري مشهد شناسايي شده که عمدتا خدمات نظارتي توسط پيمانکاران و ارائه خدمات به شهروندان است.

معاون شهردار و رييس سازمان سرمايه‌گذاري و مشارکت‌هاي اقتصادي شهرداري مشهد گفت: بايد با محوريت و نظارت شهرداري، بستر استفاده کردن از سرمايه‌هاي مردمي را فراهم سازيم.
محمدرضا مزجي در نشست مشترک با شهردار، معاونين، رييس و اعضاي شوراي اسلامي شهر قزوين، اظهار داشت: ما اعتقاد داريم با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري، بايد براي اجراي پروژه‌هايي که سرمايه‌هاي بزرگ نياز دارد از مشارکت و سرمايه‌هاي خرد مردم استفاده کنيم.
وي افزود: معاونت اقتصادي شهرداري مشهد برنامه‌ريزي لازم را براي فراهم ساختن بستر استفاده از سرمايه‌هاي مردمي فراهم نموده است.

وي بيان کرد: مشهد محل مراجعه ميليون‌ها زائر داخلي و خارجي است که اگر بتوانيم برنامه‌ريزي لازم را براي استفاده از اين درياي مواج فراهم سازيم منفعت دوطرفه براي مردم و شهرداري خواهد داشت.
معاون شهردار و رييس سازمان سرمايه‌گذاري و مشارکت‌هاي اقتصادي شهرداري مشهد اظهار داشت: در نظر داريم تا براي بهره‌برداري موثر از سرمايه‌هاي خرد مردمي در سراسر دنيا و استفاده آن در پروژه‌هاي سرمايه‌گذاري، يک نهاد مادر تخصصي سرمايه‌گذاري بين‌المللي با نظارت شهرداري مشهد تاسيس کنيم.
اعتماد مردم به شهرداري بزرگترين سرمايه ماست
معاون شهردار و رييس سازمان سرمايه‌گذاري و مشارکت‌هاي اقتصادي شهرداري مشهد عنوان کرد: شهرداري مرکز اعتماد مردم است که اين اعتماد بزرگترين سرمايه براي ارائه خدمت از سوي مديران و پرسنل شهرداري است.
مزجي بيان کرد: مردم قطره‌هاي باران هستند که تجمع آنها اقيانوس‌ها و درياها را تشکيل مي‌دهد، اگر ما بتوانيم اين قطره‌ها را در يک محل جمع کنيم دريايي از سرمايه‌ و منابع مالي را خواهيم داشت.
وي با اشاره به کمک‌هايي که شوراي شهر مي‌تواند به شهرداري ارائه دهد، خاطرنشان کرد: بزرگترين کمک شوراي شهر به شهرداري، بالا بردن انگيزه مديران اجرايي است.
معاون شهردار و رييس سازمان سرمايه‌گذاري و مشارکت‌هاي اقتصادي شهرداري مشهد تاکيد کرد: شوراي شهر مي‌تواند با نظارت کافي بر امور، دست مديران اجرايي را باز بگذارد تا ارائه خدمت نمايند.
لازم به ذکر است در پايان اين جلسه پرسش و پاسخ در مورد نحوه سرمايه‌گذاري در شهرهاي مشهد و قزوين انجام شدو تعدادي از پروژه هاي عمراني بازديد شد.

***

رياست و اعضاي شوراي شهر قزوين، شهردار و ديگر مديران شهري در سفر يکروزه خود به پايتخت نيز ضمن برگزاري جلسات مشترک با برخي اعضاي شوراي شهر تهران و مدير کل تدوين بودجه شهرداري در رابطه با مباحث فرهنگي، اجتماعي، شهرسازي، سراي محلات، روند تشکيل شوراياري ها، مناسب سازي شهري، نحوه سياست گزاري و اصلاح بودجه و ديگر مباحث شهري بحث و تبادل نظر شد.

بنابراين گزارش؛ از پروژه رصدخانه شهر تهران که نحوه فعاليت آن ايجاد چرخه توليد و هم افزايي براي مديريت شهري است محلي براي تبادل اطلاعات شهري و کمک به سيستم تصميم سازي شهر بود.

پايان پيام/1089/آذر93

تصاویر مرتبط