یکشنبه ۱۳۹۳/۰۴/۲۹

در نشست اخير شوراي شوراي شهر تأکيد شد؛

تعيين اولويت هاي طرح هاي ترافيکي با استفاده از نظرات اعضاي شورا

در تعيين اولويت هاي طرح هاي ترافيکي شهر بايد نظرات اعضاي شورا با توجه به ارتباط مستمر آنها با مردم و رصد مشکلات اين حوزه از نزديک، مد نظر قرار گيرد.

 

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين، عباس ظاهري رئيس شورا با تأکيد بر اين مطلب در نشست علني که در تالار مردم و به منظور بررسي اولويت هاي طرح هاي ترافيکي برگزار شد اذعان داشت: در قالب مطالعات طرح جامع ترافيک اقداماتي از قبيل ايجاد تقاطع هاي غير همسطح، ايجاد پياده راه، توسعه حمل و نقل عمومي و ... در سه بازه زماني کوتاه مدت، ميان مدت و طولاني مدت پيش بيني شده است.
بهبود عبور و مرور شهري از اولويت هاي شورا است
ظاهري با بيان اين مطلب که بهبود عبور و مرور شهري يکي از اولويت هاي مهم شورا در چند سال اخير بوده است اظهار داشت: ارتقاء وضعيت عابران پياده و تردد خودروها دو موضوعي است که موجب تحقق اين مهم مي شود. از همين رو در کنار احداث تقاطع هاي غير همسطح ايجاد پياده راه و ساخت پل هاي عابر پياده نيز در دستور کار قرار گرفته است تا اين دو مقوله همسو با يکديگر انجام شوند.
اين مقام مسئول افزود: در راستاي تحقق بهبود عبور و مرور شهري، هر ساله در هنگام تدوين بودجه، کدهايي را به منظور تأمين منابع مالي پروژه هاي مرتبط با اين حوزه در نظر  مي گيريم تا شاهد اجراي آن به صورت مرحله اي در سطح شهر باشيم.
ظاهري با اشاره به شرايط اقتصادي حاکم بر شهرداري تصريح کرد: شورا و شهرداري بايد با همفکري هم  نسبت به تعيين پروژه هاي ترافيکي که در اولويت بيشتري قرار دارد اقدام نمايند.
وي با بيان اين مطلب که شهرداري براي جبران کمبود نقدينگي راهکارهاي مختلفي را براي باز نماندن از روند توسعه پيش رو قرار داده است اظهار داشت: جذب سرمايه بخش خصوصي و انجام مشاوره با افراد مختلف موجب استفاده از اين ظرفيت و انجام پروژه هاي کلان در شهر شده است.
 
رفع مشکلات مناطق محروم در اولويت است
وي افزود: اگر ريسک انجام کارهاي کلان را قبول نمي کرديم و شهرداري فقط به وظايف اوليه و ذاتي خود مي پرداخت، شهر در طي چند سال اخير تغييري نمي کرد و در شرايطي مي ماند که برازنده قزوين نيست؛ بنابراين لازمه پيشرفت، قدم نهادن در مسيري پر فراز و نشيب است.
رئيس شوراي شهر با اشاره به مشکلات نواحي منفصل و محروم اظهار داشت: بايد تمهيدات لازم براي رفع مشکلاتي که برخي از آنها در حوزه کارهاي خرد قرار دارد انديشيده شود تا در کنار طرح هاي توسعه اي، از پاسخگويي به انتظارات نيز نمانيم.
احداث تقاطع غير همسطح يادگار امام داراي اهميت است
در ادامه اين نشست حکمت اله داودي رئيس کميسيون ترافيک شورا طي سخناني با اشاره به ضرورت بررسي اولويت هاي طرح هاي ترافيکي شهر تصريح کرد: با بررسي هاي به عمل آمده توسط اعضاي کميسيون ترافيک، احداث پل غير همسطح در تقاطع بلوار معلم و نوروزيان، پل غير همسطح يادگار امام با توجه به خطرات جاني براي اهالي اسماعيل آباد و در راستاي ايجاد ورودي از اتوبان زنجان به مجتمع ادارات و احداث توقفگاه در سراي سعد السلطنه از اولويت هايي است که شهرداري در اجراي پروژه هاي خود در بحث بهبود عبور ومرور شهري بايد به آن توجه نمايد.
داودي افزود: احداث پل در تقاطع بلوار معلم و نوروزيان با توجه به حجم بالاي تردد خودروها و ترافيک اين محدوده مي تواند قسمت زيادي از مشکلات اين محور را رفع و ترافيک شمال و جنوب را کم نمايد.
استفاده از آسانسور در پل هاي عابر پياده براي معلولين
وي بر لزوم استفاده از آسانسور در پل هاي عابر پياده تأکيد و خاطر نشان کرد: براي جانبازان، معلولان و سالمندان امکان تردد از پله هاي پل هاي عابر پياده وجود ندارد، بنابراين بايد با تخصيص اعتبار و فرهنگ سازي نسبت به اجراي اين طرح اقدام شود که استفاده از تجربه شهرهايي مانند تهران، مشهد و تبريز در اين راستا مي تواند مؤثر باشد.
وي در خصوص باغستان سنتي قزوين افزود: بايد بررسي شود جهاد کشاورزي به عنوان يکي از متوليان اصلي اين امر تا کنون چه اقداماتي براي حفظ و احياء باغستان انجام داده است؟
ساخت تقاطع ضرورت  است نه اولويت فعلي
علي فرخزاد نايب رئيس شورا نيز با بيان اين مطلب ساخت تقاطع غير همسطح ضرورت است اما با توجه به مسايل پيش رو پرداختن به آن در اولويت  قرار ندارد اظهار داشت: در حال حاضر مسائل مهمتري در شهر وجود دارد که بايد به آن ها پرداخته شود و ساخت تقاطع هاي غير همسطح را بايد به زمان مناسب تري در سال هاي آينده موکول نماييم.
فرخزاد با اشاره به نياز شهر به منابع درآمدي اظهار داشت: در حال حاضر و  با توجه به شرايط اقتصادي حاکم بر جامعه بايد به دنبال اجراي پروژه هاي درآمد زا برويم تا بتوانيم با درآمد حاصل از آن، اجراي طرح هايي نظير تقاطع هاي غير همسطح را در دستور کار قرار دهيم.
اين مقام مسئول با بيان اين مطلب که ساخت تقاطع هاي غير همسطح باعث افزايش سرعت خودروها مي شود اذعان داشت: براي رفع اين مشکل ناچار به ايجاد سرعت کاه هايي در سطح شهر مي شويم، از سوي ديگر ساخت تقاطع هاي غير همسطح تا مرحله اي بازخورد مثبت و اجتماعي لازم را در بين مردم ايجاد مي کند که  تعادل و  موازنه اي بين آن و ديگر پروژه هاي شهري برقرار گردد.
تعريف پروژه هاي يکپارچه
رئيس کميسيون عمران شورا خواستار تعريف پروژه هاي يکپارچه  در شهرشد و افزود: ايجاد بوستان آفرينش در حاشيه رودخانه نواب به منظور برخورداري مردم نواب و مناطق کم برخوردار از فضاهاي تفريحي و همچنين بوستان حاشيه هاي رودخانه باراجين و طرح ايجاد سد در بوستان باراجين به منظور ايجاد روحيه نشاط و شادابي در بين شهروندان از اولويت هاي فعلي شهر است. از سوي ديگر هزينه ساخت هر يک از طرح هاي مذکور با ساخت پل برابري  کرده و گاهي کمتر از آن  است که مي توان  با اجراي آن شاهد ايجاد رضايتمندي بيشتري از اقدامات شورا و شهرداري در  بين شهروندان و گسترش فضاهاي سبز در شهر باشيم.
فرخزاد با اشاره به نقش باغستان سنتي در تلطيف هوا و حذف آلاينده ها تصريح کرد: در حال حاضر باغستان به دليل کم آبي با خطر نابودي مواجه است که بايد منابع آبي مطمئني براي آن تأمين شود که مي توانيم با انتقال پساب تصفيه شده و اختصاص هزينه ساخت يک مورد از پل ها به اين موضوع، مانع از نابودي اين مکان تاريخي و طبيعي شويم.
ايجاد توقفگاه طبقاتي در سراي سعد السلطنه
احد چگيني رئيس کميسيون املاک و توافقات با اشاره به ضرروت ساخت توقفگاه درسراي سعد السلطنه تصريح کرد: با توجه به کمبود فضا در خيابان امام خميني (ره) بايد براي استفاده حداکثري از فضاهاي موجود تلاش نماييم؛ به عنوان مثال با ايجاد توقفگاه طبقاتي مي توانيم پاسخگوي تقاضا براي پارک خودروها با توجه به حجم بالاي مراجعات مردمي به بازار باشيم.
چگيني در رابطه با احداث تقاطع بلوار امام به نوروزيان اظهار داشت:  تحقق اين مهم در راستاي روان سازي ترافيک شمال به جنوب و تکميل طرح هاي قبلي بايد مورد توجه قرار گيرد.
اجراي طرح هايي همسو با سند گردشگري
علي صادقي نيارکي رئيس کميسيون برنامه و بودجه بر لزوم احداث تقاطع يادگار امام تأکيد و خاطر نشان کرد: اين اقدام با توجه به وجود اسماعيل آباد و تعاوني هاي 9 گانه و به منظور حفظ امنيت جاني افرادي که از اين محور تردد مي کنند لازم است، اما بايد منابع مالي آن هم به خوبي تأمين شود و دستگاه هاي مربوط نيز نقش خود را در اين ميان ايفا نمايند.
صادقي نيارکي با تأييد پيشنهادات مطروحه از جانب نايب رئيس شورا اظهار داشت: بايد طرح هايي از اين دست  و همسو با بسط و توسعه گردشگري تعريف نماييم تا شاهد  حضور گردشگران به واسطه وجود جاذبه هاي تفريحي در شهر باشيم.
وي در مورد ساخت توقفگاه سراي سعد السلطنه اظهار داشت: با توجه به وجود گاراژ هاي بدون استفاده مي توان با انجام رايزني هاي لازم، از اين ظرفيت استفاده کرد. از سوي ديگر ايجاد توقفگاه، از نيازهاي ضروري در خيابان امام خميني (ره) است که بايد ساخت آن در دستور کار قرار گيرد.
ساخت تقاطع غير همسطح براي حفظ جان مردم اسماعيل آباد
فاطمه اشدري رئيس کميسيون پيگيري و نظارت بر مصوبات شورا بر لزوم ساخت تقاطع غير همسطح يادگار امام تأکيد و خاطر نشان کرد: با توجه به ورودي هاي غير استاندارد اسماعيل آباد و براي حفظ جان  اهالي آن بايد نسبت به اجراي اين طرح با استفاده از ظرفيت هاي استاني اقدام شود.
اشدري خواستار شفاف سازي منابع مالي شهرداري شد و افزود: اين مهم موجب سياست گذاري شورا بر مبناي توان مالي موجود مي شود و بايد سهم اوراق مشارکت، صکوک، وام ها و فروش تراکم در تأمين مالي پروژه ها تبيين شود. همچنين شهرداري بايد متناسب با نقدينگي و توان موجود اقدام به تعريف پروژه هاي جديد نمايد.
شوراي شهر براي شهرداري خط مشي تعريف نمايد
وي افزود: شوراي شهر بايد با توجه به جايگاه خود نسبت به سياست گذاري براي شهرداري اقدام نمايد و شهرداري اجرا کننده اين سياست ها باشد. همچنين شورا مي تواند با همفکري شهرداري و به عنوان نماينده امين مردم تعيين کننده نياز امروز و فرداي شهر باشد.
اين مقام مسئول با اشاره به تعيين سهم 5 ميليارد توماني در بودجه براي مناطق کمتر توسعه يافته تصريح کرد: اين مبلغ بايد به خوبي براي مناطق محروم شهر، رفع نيازهاي شهري سالمندان، معلولين و... هزينه شود.
اشدري با اشاره به پيش بيني اجراي طرح پياده راه در خيابان امام خميني (ره) اظهار داشت: طرح هاي اجرايي نيز بايد همسو با اين هدف باشد که ساخت توقفگاه براي خياباني که قرار است در چند سال آينده به پياده راه تبديل شود در تناقض است و  بايد از ظرفيت توقفگاه فعلي به صورت کوتاه مدت استفاده نماييم.
استفاده حداکثري از منابع موجود براي درآمد زايي
مريم نخستين عضو هيأت رئيسه شورا نيز با اشاره به انجام اقداماتي در چند سال اخير توسط مجموعه مديريت شهري اذعان داشت: برخي از اين طرح ها رضايت بيشتري را در بين مردم ايجاد کرده است که بايد اين روند ادامه داشته باشد.
نخستين خواستار تغيير نگرش در طرح هاي عمراني شد و افزود: بايد با منابع مالي موجود به دنبال اجراي طرح هاي درآمد زا باشيم و از درآمد حاصل از آن، طرح هاي غير درآمدي را در سال هاي آينده اجرا نماييم که  بايد کارگروهي در شهرداري به بررسي راهکارهاي درآمدي اقدام نمايد.
وي افزود: مي توان در شهرک هاي تازه تأسيس مانند انديشه با ارائه تخفيفاتي شاهد رونق ساخت و ساز و درآمد زايي باشيم و شهرداري  نيز بايد به اين مقوله ورود پيدا کند.
روند اجراي طرح هاي توسعه اي در شهرداري مطلوب است
شهلا عطايي رئيس کميسيون بانوان نيز طي سخناني در اين نشست اظهار داشت: خوشبختانه مديريت شهرداري در شرايط فعلي اقتصادي به گونه اي است، که شورا در حال گزينش از بين طرح هاي پيشنهادي است اين نقطه عطفي در عملکرد شهرداري است، چرا که در نقطه سکون و رکود نيست و علاوه بر انجام وظايف اصلي خود، در طرح هاي کلان و توسعه اي نيز ورود پيدا کرده است.
تجهيز امکانات شهرداري در مواقع بحراني و همسو با بلند مرتبه سازي
سيد کاظم مجابي رئيس کميسيون بهداشت و سلامت بر لزوم توجه شهرداري بر ارتقاء امکانات خود تأکيد و خاطر نشان کرد: بايد همسو با بلند مرتبه سازي در شهر، ظرفيت هاي خود را براي جلوگيري از وقوع حوادث ناگوار و غير مترقبه به هنگام شرايط بحراني آماده و تجهيز نماييم.
وي افزود: در حوزه برف روبي نيز نيازمند تجهيز امکانات هستيم و بايد به اين موضوع هم توجه شود.
مجابي ازحمايت وزارت نيرو از پروژه هايي که کاهش سوخت و انرژي هاي حامل را در بردارد خبر داد و افزود: مصاديق آن حمايت از ساخت مترو در تهران با توجه به نقش سازنده آن در کاهش سوخت و جابه جايي آسان تر مسافران است  و شهرداري قزوين نيز مي تواند با گسترش سامانه حمل ونقل عمومي و اجراي  طرح هايي از اين قبيل نسبت به جذب منابع اقدام نمايد.
اين مقام مسئول خواستار حمايت از گرمخانه ها شد و افزود: با توجه به ورود بخش خصوصي در اين زمينه، شهرداري نيز بايد با انجام حمايت هايي از اين گونه فعاليت ها نسبت به جلوگيري از آسيب هاي اجتماعي اقدام کند.
 سرعت دهي به بازگشايي خيابان انصاري غربي
محمد رضا صديقي رئيس کميسيون شوراياري ها بر لزوم بازگشايي خيابان شهيد انصاري غربي تأکيد و خاطر نشان کرد: تردد در اين محور با مشکلات فراوني روبه رو است و بايد به اجراي طرح اين محور سرعت بخشيد.
وي با بيان اين مطلب که بي آبي بحراني جدي براي باغستان است اظهار داشت: در سال جاري تنها حدود 10 درصد از باغداران موفق به آبياري باغات خود شده اند که بايد انتقال پساب را در دستور کار قرار داد تا با مشکل خشک شدن باغستان در سال هاي آينده مواجه نشويم.
اين مقام مسئول بر لزوم ايجاد درآمد هاي پايدار در شهرداري تأکيد و خاطر نشان کرد: مصاديق اين موضوع استفاده از زباله به عنوان طلاي کثيف است که مي توانيم با خريد دستگاه زباله سوز شاهد درآمد زايي در اين حوزه باشيم.
وي همچنين خواستار ايجاد توقفگاه طبقاتي در نقاط پرتردد شهر و ايجاد اصلاحات و تخصيص منابعي براي رفع مشکلات نواحي منفصل شد.
به دنبال تعريف پروژه هاي خاص در شرايط اقتصادي موجود هستيم
مسعود نصرتي شهردار قزوين نيز طي سخناني در اين نشست با بيان اين مطلب که لايحه مربوط به اجراي تقاطع هاي غير همسطح در سال جاري براي ارائه به صحن شورا آماده نشده است اظهار داشت: هنوز به قطعيت لازم در اين زمينه نرسيده ايم و به دليل حساسيت موضوع در حال واکاوي و بررسي آن هستيم.
نصرتي افزود: شهرداري در شرايط فعلي اقتصادي به دنبال تعريف پروژه هايي خاص است تا حداکثر استفاده را از ظرفيت هاي موجود داشته باشد از سوي ديگر علاوه بر اجراي طرح هاي درآمد زا بايد به طرح هايي که نياز امروز و نسل فردا است بدون چشمداشت به سود مادي آن ها توجه نماييم.
اين مقام مسئول با بيان اين مطلب که ساخت برخي از تقاطع هاي غير همسطح جزو وظايف شهرداري نيست اظهار داشت: ساخت پل يادگار امام نيز از مصاديق اين موضوع مي باشد که بايد اداره راه و شهرسازي در آن  ورود پيدا کند، همچنين با استفاده از منابع ملي بايد براي ساخت اين پل ها اقدام شود.
وي افزود: شورا نيز بايد از توان خود براي انجام رايزني هاي لازم با ساير دستگاه هاي اجرايي استفاده نمايد تا بتوانيم با هم افزايي ظرفيت هاي موجود براي پاسخگويي به نيازهاي شهروندان در همه نقاط شهر تا حد توان تلاش نماييم.
شهردار قزوين با بيان اين مطلب که در اجراي تقاطع هاي غير همسطح اولويت سنجي صورت گرفته است اظهار داشت: از مصاديق اين موضوع ساخت تقاطع غير همسطح در ورودي باراجين است که با توجه به اجراي پروژه هاي سرمايه گذاري در اين بوستان، مشرف بودن به اتوبان زنجان و تردد بالا در اين مسير بايد ورودي اين محور استاندارد سازي مي شد، بنابراين ساخت اين طرح در دستور کار قرار گرفت.
وي در خصوص توقفگاه سراي سعد السلطنه تصريح کرد: طرح اين توقفگاه با توجه به وجود محدوديت طبقات در بافت تاريخي شهر در 3 طبقه تهيه شده است و در حال طي نمودن مراحل اداري است  که با مشخص شدن پيمانکار روند اجراي آن آغاز خواهد شد.
وي در خصوص بوستان حاشيه رودخانه باراجين اظهار داشت: انعقاد تقاهم نامه اي با شرکت آب منطقه اي استان در راستاي اجراي اين طرح در دستور کار قرار گرفته است و در صدد هستيم علاوه بر ايجاد بوستان، پيوست اقتصادي به منظور بازده سود اقتصادي و همچنين نحوه اداره آن را از طريق بخش خصوصي يا شهرداري را نيز بررسي و تعيين نماييم.
وي با بيان اين مطلب که تأمين مالي پروژه هاي کلان با خرد رويکرد متفاوتي دارد اظهار داشت: در پروژه هاي کلان شهرداري با استفاده از توان بخش خصوصي و به صورت مشارکتي با ارائه زمين و يا تأمين حدود25 درصد از منابع مالي اقدام به اجراي پروژه مي کند و اين در حالي است که براي پروژه هاي خرد بايد منابع مالي را از طريق منابع درآمدي مانند فروش تراکم به صورت کامل محقق نمايد تا طرح هاي پيش بيني شده در سطح مناطق 3 گانه شهرداري محقق شود.
اين مقام مسئول بر لزوم ايجاد انگيزه در بين شهروندان براي ساخت و ساز تأکيد و خاطر نشان کرد: با اين اقدام مي توان بازار را از حال رکود در آورد و با درآمد حاصل از صنعت ساختمان، پروژه ها و درخواست هاي شهروندان را به طور مطلوب عملياتي نمود.
نگاه هاي خود را به ظرفيت هاي استاني و ملي معطوف نماييم  
شهردار قزوين خواستار توجه به ظرفيت هاي استاني و ملي براي تسريع بخشي به روند توسعه شد و افزود: بايد با استفاده از توان نمايندگان استان نسبت به جذب اعتبارات ملي اقدام نماييم، چرا که بسياري از استان ها از اين طريق منابع مالي پروژه هاي خود را تأمين مي نمايند.
اين مقام مسئول در خاتمه درخصوص ارتقاء ظرفيت امکانات موجود براي مواقع بحراني اظهار داشت: بايد با جذب منابع استاني و ملي و بررسي راهکارهاي مختلف مانند حمايت خيرين نسبت به ارتقاء تجهيزات اقدام نماييم، چرا که با منابع محدود شهرداري و وظايف و انتظارات نامحدود، بايد نگاه هاي خود را به استفاده از بسترهاي ديگر معطوف نماييم.
 

تصاویر مرتبط