سه‌شنبه ۱۳۹۲/۰۹/۲۶

رئيس کميسيون شهرسازي تأکيد کرد؛

توسعه متوازن و توجه به جنوب شهر، از اولويت هاي طرح تفصيلي

توسعه متوازن شهر و توجه به نقاط محروم و جنوب شهر، از مواردي است که در بررسي طرح تفصيلي مورد توجه قرار گرفته است

 

حسين غياثوند رئيس کميسيون شهرسازي با تأکيد بر اين مطلب اظهار داشت: در بررسي طرح تفصيلي در صدد هستيم شهر به صورت متوازن توسعه يابد که توجه به بافت هاي فرسوده  و مناطق جنوب شهر، از مصاديق اين موضوع مي باشد.

وي بر لزوم توجه به معماري اسلامي در توسعه شهر تأکيد  و تصريح کرد: در حال حاضر طرحي مبني بر تشکيل کارگروه معماري اسلامي متشکل از يک عضو شورا، يک عضو هيأت علمي دانشگاه و يک عضو نظام مهندسي براي ارسال به شورا آماده شده است که در صورت موافقت اعضاي شورا در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وي افزود: در تدوين طرح مذکور بحث تشويق، تخفيف و ارايه تسهيلات براي  ترغيب شهروندان به رعايت معماري اسلامي در اجراي بناهاي خود پيش بيني شده است.

اين مقام مسئول، از برپايي نشست هاي متعدد توسط کميسيون شهرسازي خبر داد و افزود: اين مهم در راستاي مسائل شهري که ارتباط مستقيمي با زندگي مردم دارد انجام مي شود تا شاهد اتخاذ تصميماتي باشيم که بر ارتقاء کمي  وکيفي  زندگي شهروندان مؤثر باشد.

وي بررسي طرح تفصيلي را يکي از موارد مهم در کميسيون شهرسازي برشمرد و ادامه داد: توجه به مسائل توسعه اي شهر،  نياز هاي اجتماعي شهروندان، توسعه متوازن همه نقاط شهر، تخصيص امکانات با توجه به  فراهم بودن  امکانات، ايجاد فضاهاي سبزمحلي و حفظ کاربري هاي مسکوني،  از مسايلي است که در روند  اين  بررسي به خوبي مورد توجه قرار گرفته است.

غياثوند از طرح تفصيلي به عنوان  نقشه راه 10 ساله شهر ياد و تصريح کرد: اين طرح بايد جامع و آينده نگر  باشد  و  تداوم اصول و ساختار معماري و شهرسازي صحيح در راستاي ايجاد هماهنگي در همه ابعاد وجودي شهر و ايجاد مقبوليت براي شهروندان در اين مهم مورد نظر قرار گيرد.

وي ادامه داد: تصويب برنامه جامع و بومي كارشناسي شده با استفاده از نظرات کارشناسان مرتبط در حوزه مديريت شهري و دعوت از مسئولان به منظور آگاهي از نقطه نظرات آنها، از مواردي است که در روند  بررسي طرح تفصيلي مورد نظر است.

غياثوند با بيان اين مطلب که ايجاد سيما و منظر شهري، يکي از مؤلفه هاي مهم در حوزه شهرسازي به شمار مي رود اظهار داشت: با برپايي نشست هاي مختلف با معاونت شهرسازي  و سازمان هاي زيبا سازي  و خدمات طراحي ايجاد سيماي بصري مناسب بر پايه نوآوري و خلاقيت و همسو با فرهنگ شهر مورد تأکيد مي باشد.

اين مقام مسئول ادامه داد: در اين راستا قصد داريم تا با استفاده از روش هاي كيفي مديريت بصري، بخش سيما  و منظر شهري را به بهترين نحو ممکن ساماندهي کنيم و راهكارها و اولويت هاي ارتقاء هويت كالبدي در اين بخش  را بر اساس معيارها و طرح هاي استاندارهاي در دستور کار قرار دهيم.

وي بر لزوم بهبود نماهاي شهري تأکيد  و تصريح کرد: با توجه به طراحي نماها طبق نقشه هاي تأييد شده، لزوم اجراي دقيق آن توسط مالکان وجود دارد تا شاهد ايجاد نماهايي متوازن در سطح شهر باشيم، از سوي ديگر نظارت بر فعاليت دستگاه هاي مرتبط با اين امر، گامي جدي در تحقق اين مهم است.

غياثوند افزود: نکته اي که مي تواند به ايجاد فضاي بصري مناسب در شهر کمک شاياني نمايد، ايجاد همخواني بين نماهاي ايجاد شده  و نوع بافت منطقه مي باشد که بايد به اين مهم در طراحي نماها توجه شود.

وي بافت تاريخي را ميراث ارزشمند شهر برشمرد  و افزود: لزوم ايجاد همخواني بين معماري و نوع نماهاي منازلي که اقدام به نوسازي نموده اند وجود دارد تا به هويت بافت تاريخي تا حد امکان لطمه اي وارد نشود و اولويت ايجاد نماهاي مدرن در بافت جديد شهر باشد که لازمه تحقق اين مهم همسويي شهروندان مي باشد.

اين عضو شوراي شهر بر لزوم هماهنگي در ساختار سيما  و منظر شهري بر مبناي هويت اصيل شهر تأکيد  و تصريح کرد:  اين مهم بايد به نحوي صورت گيرد که همواره  احساس  يکپارچگي را به بيننده القا نمايد و  شاهد آشفتگي در سيماي شهرهايمان نباشيم و شهر قزوين را به يکي از الگوهاي برتر بخش سيما  و منظر شهري تبديل نماييم.

وي ايجاد  و توسعه فضاهاي سبز را از موارد ديگر در طرح تفصيلي بر شمرد و افزود: ايجاد پارک محله اي به خصوص در مناطقي مانند هادي آباد و  مناطق منفصل شهري که اغلب داراي فقر امکانات تفريحي هستند، از موارد ديگري است که کميسيون شهرسازي بر آن تأکيد دارد.

رئيس کميسيون شهرسازي با بيان اين مطلب که توسعه گردشگري يکي از برنامه هاي چشم انداز قزوين است اظهار داشت: طرح هاي پيشنهادي در حوزه شهرسازي که بيشترين تطابق را با اين مهم داشته باشد بيشترين همراهي با آنها صورت خواهد گرفت تا شاهد فراهم نمودن زيرساخت هاي گردشگري به نحو ممکن در اين شهر باشيم.

وي افزود: انتقال مشاغل مزاحم در ورودي هاي شهر به نقاط ديگر  و جايگزين نمودن  فضاهاي تجاري به خصوص براي عرضه صنايع دستي و دستاوردهاي هنري شهر قزوين به مسافراني که از شهر عبور مي کنند و ايجاد فضاهاي سبز در اين نقاط نيز  از ديگر مواردي است که در حوزه جذب گردشگر در دست بررسي است.

اين عضو هيأت رئيسه ادامه داد: ايجاد پل هاي غير همسطح در راستاي بهبود عبور و مرور در شهر، طرح توسعه امامزاده حسين (ع) و هرگونه طرحي که زمينه هاي حضور گردشگر را در قزوين فراهم نمايد مورد تأکيد کميسيون شهرسازي است.

وي در بخش ديگري از سخنانش بر تصميم گيري در حوزه مديريت شهري بر مبناي پژوهش تأکيد  و تصريح کرد: در صدد هستيم با راه اندازي مرکز پژوهش هاي شورا، سياست گذاري در اين حوزه را با استفاده از نظرات کارشناسان  و متخصصان بخش هاي مختلف به نحو احسن انجام دهيم.

غياثوند در خاتمه  با اشاره به دانشگاهي بودن شهر قزوين اظهار داشت: توسعه مراکز تفريحي سالم  و در دسترس براي دانشجويان، ارائه خدمات لازم با قيمت مناسب، توسعه مراکز عملي، بهبود حمل  و نقل عمومي درون  و برون شهري، ايجاد ارتباط بين مراکز دانشگاهي و مجموعه مديريت شهري از مصاديقي است که مي تواند زمينه حضور دانشجويان در شهر قزوين را به بهترين نحو ممکن فراهم نمايد.

تصاویر مرتبط