سه‌شنبه ۱۳۹۲/۰۸/۲۱

عضو شوراي اسلامي شهر قزوين:

افزايش کمي وکيفي کتاب ها، از مولفه هاي مهم در ترويج کتابخواني است

به منظور ترغيب شهروندان به کتابخواني، بايد علاوه بر افزايش کمي کتاب، به بعد کيفي و به روز بودن محتواهاي آنها نيز توجه شود.

 

احد چگيني  عضو کميسيون فرهنگي شورا با بيان اين مطلب در هفته کتاب و کتابخواني اظهار داشت: فرهنگ هر جامعه اي نشأت گرفته از ميزان کتابخواني و مطالعه مردم آن جامعه دارد و  يکي از مؤلفه هاي ارتقاء مباحث فرهنگي، ميزان آشنايي آحاد آن جامعه با کتاب و کتابخواني است.

وي  افزايش کمي و کيفي کتاب هاي عرضه شده را يکي از مؤلفه هاي مهم در ترويج فرهنگ کتابخواني برشمرد و افزود: لزوم توجه به اين رويکرد در کتابخانه ها و به روز بودن کتاب ها توسط متوليان اين حوزه وجود دارد، از سوي ديگر تعداد کتاب هاي موجود در رديف کتابخانه يا در بين مردم و ميزان مطالعه آنها نشان از سطح فرهنگي و گرايش آنها به کتابخواني است.

 عضو شوراي اسلامي شهر قزوين اظهار کرد: اگر ما شاهد غني سازي و بالندگي کتابخانه ها باشيم به همان ميزان هم جامعه اي فهيم و فرهيخته خواهيم داشت.

چگيني با بيان اين مطلب که مباحث مرتبط با کتاب و کتابخواني يک متولي واحد ندارد اظهار داشت: حوزه فرهنگي، دانشگاه ها،کتابخانه ها، شهرداري و فرهنگ و ارشاد به تنهايي متولي مقوله کتابخواني نيستند بلکه آميزه و کليتي از همه اين نهادها نقش تعيين کننده اي در اين امر دارند که با هم افزايي و درکنار هم  قرار دادن ظرفيت هاي موجود بايد براي تحقق اين مهم تلاش نمايند.

وي ادامه داد: شوراي شهر به عنوان يک نهاد مردمي و نمايندگان مردم تا حد امکان و با توجه به فراهم بودن زير ساخت ها، تلاش مضاعفي براي ترويج مسائل فرهنگي و همچنين کتابخواني خواهد کرد.

وي با بيان اين مطلب که در چند سال اخير با تلاش شورا  و شهرداري قزوين اقدامات ارزنده اي در راستاي ترويج فرهنگ کتابخواني صورت گرفته است اظهار داشت: تأسيس، تجهيز  و ارتقاء کتابخانه ها در سطح شهر و توسعه سالن هاي مطالعه  توسط سازمان  فرهنگي - ورزشي از مصاديق اين موضوع هستند، همچنين کميسيون فرهنگي شورا در دوره چهارم نيز با استفاده از ظرفيت هاي موجود براي ادامه اين روند، برنامه ريزي منسجمي خواهد داشت.

 دبير کميسيون فرهنگي شوراي شهر گفت: يکي از وظايف اين کميسيون، ارتقاء سطح فرهنگ شهروندي است و يکي از پارامتر هاي فرهنگ شهروندي «مطالعه» است و براي گسترش فرهنگ کتابخواني چند نکته حائز اهميت است که از آن جمله مي توان به ايجاد انگيزه در شهروندان و به وجودآمدن نياز به مطالعه و شيوه هاي نوين فرهنگ کتابخواني مانند استفاده از تکنولوژي، نمايشگاه کتاب و کتابخانه آنلاين اشاره کرد.

چگيني ادامه داد: تشويق نسل نوجوان و جوان به کتابخواني و ايجاد انگيزه در آنها نيز از مواردي است که بايد براي آن برنامه ريزي لازم صورت گيرد، از سوي ديگر توجه به سلايق و نياز  مردم در حوزه مطالعه  و تطبيق آن با چارچوب فرهنگ اسلامي و ارزش هاي ملي  مي تواند نقش موثري در جذب آحاد جامعه به کتابخواني داشته باشد.

وي  در خاتمه با اشاره به وجود نسخ خطي ارزشمند در برخي از کتابخانه ها اظهار داشت: اين کتب  گنجينه هاي ارزشمند  از نسل هاي گذشته است و بايد با رعايت  استانداردهاي لازم نگهداري  شوند تا نسل هاي بعدي نيز از آن بهره مند شوند.

   

تصاویر مرتبط