سه‌شنبه ۱۳۹۷/۰۹/۱۳

دکتر زهرا یوسفی:

عدم حضور معلولین در سطح شهر نشان دهنده این است که مدیران در مناسب سازی فضاهای شهری ناموفق بوده‌اند.

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر قزوین، دکتر زهرا یوسفی رئیس کمیسیون ورزش و سلامت شورای شهر در جلسه علنی پارلمان محلی که به مناسبت روز جهانی معلولین با حضور مدیر و هیئت مدیره کانون معلولین توانا همراه بود، گفت:

نامگذاری چنین روزهایی براي تلنگر زدن به مسئولین مربوطه به جهت  یادآوری وظایف ذاتی آنان لازم است.

وی افزود: آمار جهانی معلولين بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است که اين شامل حال ما نیز در کشور و استان قزوین می‌شود. دیده نشدن معلولين در سطح شهر یک نقطه تاریک و نكته منفی برای مدیران شهری و مسئولین است زیرا عدم حضور معلولین نشان دهنده این است که مدیران در مناسب سازی فضاهای شهری ناموفق بوده‌اند.

رئیس کمیسیون ورزش و سلامت شورای شهر قزوین به قوانین این حوزه اشاره کرده و گفت:

از نظر بین المللی، ملی و استانی هیچگونه کمبودی از نظر وجود قوانين  نداريم. اين قوانین دستگاه‌های مربوطه را موظف کرده بود که ظرف مدت دو الی سه سال مناسب سازی را شروع کنند و به اتمام برسانند اما به علت نبود ضمانت اجرائی قوی و در نظر نگرفتن بودجه جداگانه عملا اتفاق زيادی در این زمینه رخ نداده است.

دکتر زهرا یوسفی متذکر شد: شهرداری‌ها می‌توانند با نظارت قوی بر اجرای قوانین در صدور پروانه‌های احداث و پایان کار، اصول مناسب سازی برای معلولین را رصد کنند که اين موضوع بدون داشتن بار مالی، بيشترين تاثيرگذاری را برای شهر در پی خواهد داشت.

عضو شورای اسلامی شهر قزوین افزود: شهرداری باید با تخلفات صورت گرفته در ساختمان هايی با کاربری عمومی که ضوابط مربوط به مناسب سازی را رعایت نکرده‌اند و بدون گرفتن پايانكار در حال فعاليت هستند، برخورد کند.

رئیس کمیسیون ورزش و سلامت شورای اسلامی شهر قزوین همچنین بر لزوم آموزش پیمانکاران شهرداری در مبحث مناسب سازی معابر برای معلولین تاکید کرد و گفت:

متاسفانه مصالح و اعتبارات مصرف می‌شوند ولی منجر به نتیجه مطلوب نمی‌شود. در سطح شهر شاهد پیاده‌روهایی هستیم که از کاشی های مخصوص نابینایان در آن ها استفاده شده اما به دلیل عدم اطلاع پیمانکار اين كاشي ها كه بايد طولی كار شوند بصورت عرضي استفاده شده‌اند و گاهی نیز امتداد این کاشی ها به جوی آب، موانع و ... منتهی می‌شود!

دکتر زهرا یوسفی پیشنهاد داد تا شهرداری با راه اندازی یک سامانه تلفنی ،  امکان گزارش دهی معلولین از مشكلات معابر و فضاهای شهر را به شهرداری فراهم کند. همچنین می‌توان با استفاده از تجربه شهر تهران در راه اندازی اپلیکیشنی که مسیرهای مناسب سازی شده را نشان می‌دهد؛ برای رفاه حال معلولین شهر نیز اقدامی موثر انجام داد.

عضو شورای اسلامی شهر قزوین گفت: اگر دولت برای توانمند سازی معلولین سرمایه گذاری کنند، فرد معلول یار جامعه خواهد شد اما اگر این فرد به فراموشی سپرده شود به بار جامعه تبدیل می‌شود.

وي  با انتقاد از کوتاهی مسئولین دستگاه‌های مرتبط، گفت:

انتظار این است که مدیریت محترم اداره بهزیستی با پشتوانه استاندار محترم به عنوان رئيس ستاد مناسب سازی استان به صورت جدی تری مقابل این کوتاهی‌ها بایستند و اقدامات موثرتری صورت بدهند. البته در اين مسير با استفاده از NGOهای توانمند استان مثل کانون معلولین توانا می‌توان نقاط ضعف را شناسايی و رفع كرد.

دكتر زهرا يوسفی در پايان به كمبود امكانات ورزشی شهر براي استفاده معلولين اشاره كرد و گفت:

كانون توانا ١-٢ پارك مناسب در سطح شهر كه امكان دسترسی و استفاده اين عزيزان وجود دارد را شناسايی و معرفی كند تا ما آن را به سِت‌های ورزشی مخصوص اين گروه تجهيز نماييم.

گفتنی است طی جلسه صحن شورای اسلامی شهر قزوین لایحه شیوه نامه تجليل از نام آوران فرهنگ و هنر مورد بررسی قرار گرفت و کلیات آن به تصویب اعضاء شورا رسید.

تصاویر مرتبط