سه‌شنبه ۱۳۹۱/۱۰/۲۶

به منظور تدوين سياست هاي بودجه سال 92 شهرداري برگزار شد؛

نشست مشتر ک مجموعه مديريت شهري و نمايندگان مجلس در صحن علني شورا

با حضور نمايندگان قزوين در مجلس شوراي اسلامي، سياست هاي کلي بودجه سال 92 شهرداري در تالار مردم بررسي شد.

 

عباس ظاهري رييس شوراي اسلامي شهر قزوين طي سخناني در اين نشست با اشاره به سنخيت وظايف شورا با نمايندگان مجلس تصريح کرد: اين دو نهاد علاوه بر تصويب قوانين و مصوبات و نظارت بر اجراي آن، حفظ حقوق مردم و نظام را سر لوحه کار خود قرار داده اند که اين امر، نقطه عطفي براي خدمتگزاران اين نهادها محسوب مي شود.
لزوم حمايت هاي دولتي براي توسعه شهر قزوين
ظاهري ادامه داد: فعاليت اين دو نهاد به نوعي تکميل کننده همديگر است چرا که اداره صحيح امور در سطح محلات  به وسيله اعضاي شورا، موجب رسيدگي به مسايل در سطح کلان به وسيله نمايندگان مجلس خواهد شد، از همين رو بايد زمينه تعاملات گسترده و حمايت هاي لازم  را از همديگر فراهم آورند.
وي با اشاره به نزديک بودن بررسي بودجه سال 92 تصريح کرد: تأمين اين بودجه از طريق سازمان شهرداري هاي کشور، عوارضات دريافتي مستقيم از مردم و همچنين اعتبارات محدود دولتي محقق مي شود .
اين مقام مسئول تصريح کرد: بودجه شهرداري در طرح هاي شهري مانند توسعه فضاهاي سبز و تفريحي، احداث پل هاي غير همسطح، برج ها و همچنين ارايه خدمات روزمره به شهروندان هزينه مي شود که همه اين موارد براي شهروندان ملموس است.
 رييس شوراي اسلامي شهر قزوين با اشاره به ضرورت تأمين منبع درآمدي پايدار در شهرداري اظهار داشت: يکي از راه هاي تحقق اين امر، دريافت عوارض کسب و پيشه است که گاهي شاهد محقق نشدن کامل و منظم آن هستيم به همين دليل شهرداري ها ناچار به فروش زمين به منظور تأمين اعتبار لازم خود هستند.
ظاهري خواستار حمايت هاي لازم به منظور پيشبرد طرح هاي شهري از سوي نمايندگان مجلس شد و افزود: ايجاد زمينه حمايتي ساير دستگاه هاي اجرايي از طريق واگذاري زمين به شهرداري به منظور اجراي پروژهاي نيمه تمام و حمايت براي وصول اعتبارات دولتي، از جمله مواردي است که نمايندگان مجلس مي توانند در تحقق آن نقش مهمي ايفا نمايند.
رييس شوراي اسلامي شهر قزوين همچنين به ديگر نياز هاي شهر قزوين اشاره و تصريح کرد: انتقال پادگان 16 زرهي، کاهش اخذ هزينه هاي آب و برق درپروژه هايي که نفع عمومي دارند، حمايت لازم به منظور تملک هادي آباد، خيابان انصاري شرقي، فاز سوم بوستان بانوان، پيگيري مصوبات سفر هيأت دولت به استان و هر اقدام ديگري در شهر قزوين، نياز به حمايت نمايندگان مجلس  و دولت دارد تا بتوانيم از طريق تهاتر زمين  و ساير راه هاي جذب بودجه، در کمترين بازه زماني، موارد مطروحه را عملي سازيم .
وي درپايان، خواستار توجه جدي نمايندگان مجلس به منظور ارتقاء جايگاه شوراها در کل کشور شد و ادامه داد: تحقق اين امر موجب اجراي بهتر اهداف مديريت شهري و جلوگيري از اعمال سليقه هاي مختلف در برخورد با اين نهاد مردمي مي شود.
ايجاد بستر امن براي ورود سرمايه گذاران
در ادامه، مسعود نصرتي شهردار قزوين با اشاره به سکونت حدود 400 هزار نفر در اين شهر تصريح کرد: انتظارات از اين شهر، بايد متناسب با ميزان توان آن که ارتباط مستقيمي با جمعيت دارد باشد، اما موقعيت استراتژيک قزوين، دانشگاهي بودن آن و قرار گرفتن در محور مواصلاتي کشور، منجر به پيش بيني ارايه خدمات براي جمعيتي چندين برابر اين تعداد شده است.
نصرتي ادامه داد: تمام طرح هاي شهرداري قزوين بر اساس اين جمعيت و نياز هاي آن ها، در حال اجرا است تا اين شهر بتواند به خوبي پاسخگوي نياز مردمي که به اين شهر مراجعه مي کنند، باشد.
اين مقام مسئول  با غني برشمردن ظرفيت هاي موجود در قزوين بيان کرد:  حضور 120 هزار دانشجو، نزديکي به پايتخت، ظرفيت صنعت، وجود آثار تاريخي متعدد و شاخص، 2 منطقه نمونه گردشگري باراجين و کامان و زرشک و حضور شخصيت هاي مهم قزوين در رأس امور کشور، از جمله مواردي است که با قرار گرفتن صحيح آن ها درکنار يکديگرمي توانيم  زمينه توسعه بهتر قزوين را فراهم نماييم.
وي گردشگري را يکي از سر فصل هاي مهم چشم انداز قزوين ذکر کرد و افزود: گردشگري با نگاه تخصصي در اولويت اول اين نهاد است و بعد مذهبي آن با وجود امامزاده حسين(ع) و چهار انبياء(ع) در اين حوزه مورد توجه است، همچنين گردشگري طبيعت، سلامت و تاريخي نيز همسو با اين محور مورد توجه مي باشد.
اين مقام مسئول، ضرورت حمايت هاي مسئولين به منظور ورود سرمايه گذاران به شهر قزوين را مورد تأکيد قرار داد و اظهار داشت: تحقق چشم انداز توسعه قزوين منوط به ايجاد بستري امن براي حضور فعالان اقتصادي است که براي تحقق اين هدف، لزوم بستر سازي اجتماعي و فرهنگي احساس مي شود.
قيمت زمين يک تهديد براي انجام تملکات
نصرتي در بخش ديگري از سخنانش، قيمت زمين و مسکن را براي اجراي طرح هايي که نياز به تملک دارند يک تهديد جدي  براي شهرداري بر شمرد و افزود: گاهي قيمت تمام شده تملکات در قزوين بسيار سنگين است  تا جايي که در سال جاري، عوارض کسب و پيشه، قسمت بسيار ناچيزي از قيمت تملکات بوده است.
اين مقام مسئول ادامه داد: در قانون براي رفع اين تهديد، زمين معوض پيشنهاد شده است که به دليل تملکات گسترده، ضرورت تأمين زمين هاي لازم وجود دارد.
وي به تلاش هاي شهرداري براي تأمين مالي پروژه ها اشاره و تصريح کرد: از طريق اوراق مشارکت و ساير فرصت هاي موجود، انجام طرح هاي توسعه اي را آغاز نموديم که اجراي آن در حال حاضر، به طور قطع هزينه چند برابر براي شهرداري در بر مي داشت.
شهردار قزوين همچنين از افتتاح تعدادي از پروژه هاي شهري در چند ماه آينده خبر داد و افزود: پل هاي غير همسطح امام علي (ع)، باهنر و کوثر، المان مينودر و بلوار آيت اله ابوترابي از جمله اين موارد مي باشد که با تأمين اعتبار، محقق شده است.
نصرتي با اشاره به ضرورت اتمام پروژه هاي نيمه تمام گفت: تملکات لازم شهري به منظور اجراي برخي از طرح ها، از ديگر مواردي است که بايد با واگذاري زمين هاي معوض به صاحبان املاک، اجراي آن در دستور کار قرار گيرد.
وي ادامه داد: مي توان با افزايش و تغييرامتياز زمين هاي موجود وحتي مشخص نمودن شروط استفاده  از اين زمين ها و ايجاد باغ ويلاها، تأمين اعتبار پروژه ها را تا حدودي محقق سازيم و تهديد هاي موجود را به فرصت تبديل نماييم.
اين مقام مسئول، حمايت نمايندگان مجلس را براي به سرانجام رساندن طرح هاي شهري امري مهم ذکر کرد و افزود: توسعه همگون شهر در رفاه و رشد اقتصادي شهروندان تأثير گذار است و بايد با وحدت رويه، بستر مناسبي را براي تحقق اين امر بدون اتلاف زمان فراهم نماييم.
توجه به مسائل فرهنگي هزينه ها را کاهش مي دهد
حجت الاسلام حسيني نماينده مردم قزوين در مجلس شوراي اسلامي، به عنوان ديگر سخنران اين نشست با اشاره به برپايي نشست هاي مشترک قبلي با مجموعه مديريت شهري تصريح کرد: کليه مطالبات شورا و شهرداري با جديت پيگيري شده است  تا جايي که قول مساعدت را براي اجراي بسياري از برنامه هاي آن دريافت نموده ايم.
وي در ادامه خواستار توجه جدي به مسائل فرهنگي در تدوين بودجه سال آينده شهرداري  شد و افزود: اين امر موجب کاهش بسياري از آسيب هاي اجتماعي که هزينه هاي سنگيني را براي جامعه در بر خواهد داشت، مي شود. بنابراين بايد بين پروژه هاي عمراني و فرهنگي توازن صورت گيرد.
 اين مقام مسئول با اشاره به ايجاد مشکلات جدي در برخي از کلان شهرها بعد از اجراي طرح ها تصريح کرد: بايد با توجه جدي و رعايت معيارهاي مختلف توسعه و پيش بيني مسايل مختلف، شاهد توسعه همگون قزوين باشيم.
حجت الاسلام حسيني ادامه داد: توجه به حفظ باغستان سنتي، توسعه فضاهاي سبز و همچنين جلوگيري از آلودگي هوا، از موارد مهمي است که بايد براي توسعه قزوين مورد توجه قرار گيرد.
وي توجه به بافت فرسوده و انجام سريع تملکات را از ديگر ضروريات شهر قزوين بر شمرد و افزود: توجه به اين موضوع، از بروز بسياري از حوادث ناگوار به خصوص در زمان زلزله جلوگيري مي کند.
ايجاد دولت الکترونيک از الزامات فعلي محسوب مي شود
محمدي ديگر نماينده مردم قزوين در مجلس شوراي اسلامي نيز با قدرداني از اقدامات صورت گرفته توسط شورا و شهرداري تصريح کرد: اين رويه موجب ايجاد تحولات جدي در شهر و ايجاد دگرگوني شده است که به طور قطع در توسعه شهري ايمن، شاداب، پايدار و ايجاد جاذبه هاي گردشگري تأثير گذار مي باشد.
محمدي در ادامه، توجه به خدمات اجتماعي و مباحث زيست محيطي را در توسعه شهر ها مهم بر شمرد و افزود: در حال حاضر رويکرد مجموعه مديريت شهري به خدمات اجتماعي مطلوب است اما تحقق عامل زيست محيطي از طريق تغيير رويکرد در ساخت و سازها با ايجاد فضاهاي سبز و تأکيد بر کاهش توليد زباله ايجاد مي شود که نفع آن  در نهايت به شهر و سلامت شهروندان بر مي گردد.
وي جايگاه دانشگاهي قزوين را فرصتي مناسب براي قزوين تلقي نمود و ادامه داد: بايد با استفاده از ظرفيت هاي اين موضوع و تغيير نگاه ها به اين شهر، زمينه رشد آن را فراهم نماييم.
اين مقام مسئول در ادامه، ايجاد دولت الکترونيک را مورد تأکيد قرار داد و افزود: نظارت کافي بر حسن انجام کيفي اين رويه، موجب رفاه حال شهروندان، کاهش مراجعات مردمي و بسياري از هزينه ها مي شود  و نبايد از اين امر مهم غافل شد.
وي در بخش ديگري از سخنانش لزوم جهت گيري بودجه سال آينده با تکيه بر تأکيدات مقام معظم رهبري مبني بر اجراي اقتصاد مقاومتي را مطرح نمود و اظهار داشت: لازمه تحقق اين امر، کاهش هزينه هاي غير ضروري، رعايت اصل صرفه جويي، اجراي الگوي صحيح مصرف و افزايش بهره وري با استفاده از ظرفيت هاي موجود مي باشد.
محمدي در پايان تأکيد کرد: تکميل پروژه هاي نيمه تمام، افزايش هزينه هاي عمراني، کاهش هزينه هاي جاري، اعمال نظارت دقيق بر کيفيت و قيمت تمام شده پروژه ها، شناسايي منابع جديد و پايدار با استفاده از نظر کارشناسان زبده، افزايش استانداردها به منظور افزايش عمر پروژه ها ، تخصيص عادلانه بودجه به همه مناطق شهري و توجه به پيوست هاي فرهنگي واجتماعي، از جمله مواردي است که ضرورت توجه به آن در تدوين بودجه 92 وجود دارد.
در ادامه، اعضاي شوراي اسلامي شهر قزوين ومعاونان شهرداري نيز به ارايه ديد گاه هاي خود پرداختند.
 

 

تصاویر مرتبط