یکشنبه ۱۳۹۴/۱۰/۲۰

نايب رئيس کميسيون شهرسازي شوراي اسلامي شهر قزوين:

شهرسازي امروزي به رنگ هاي شاد نياز دارد

نايب رئيس کميسيون شهرسازي شوراي اسلامي شهر قزوين گفت: شهرسازي امروزي با رنگهاي تيره و خاکستري عجين شده اند، رنگ هايي که مملو از بي هويتي بوده و تنها موجب افسردگي و روان پريشي در شهر مي شود.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ دکتر مريم نخستين با تأکيد بر استفاده از رنگ هاي متنوع و شاد در مبلمان و سيما و منظر شهري گفت: شهرسازي امروزي با رنگهاي تيره و خاکستري عجين شده اند، رنگ هايي که مملو از بي هويتي بوده و تنها موجب افسردگي و روان پريشي در شهر مي شود.

وي با بيان اين نکته که متوليان شهرسازي امروزه شهرها و فضاهاي متنوع شهري را مي سازند ولي متأسفانه آگاه به تأثيرگذاري اين کالبد بي جان بر شخصيت و روان مردمان و شهروندان نيستند، خاطرنشان کرد: يکي از عناصري که هويت بخشي، سرزندگي و کارايي بهتر شهرها را درپي دارد، استفاده از رنگ هاي شاد در سيما و منظر و مبلمان شهري است.

وي با انتقاد از اينکه در شهرهاي امروزي از رنگ ها به صورت کمرنگ و ناکارآمد استفاده مي شود، گفت: اکنون رنگ ها بدون هيچ گونه برنامه ريزي، ضابطه و توجه به افزايش روحيه شهروندان در شهر به کار برده مي شوند و اين بي توجهي به تضادها و ترکيب رنگي عناصر موجب سردرگمي بصري شهروندان در شهرها شده است.

دکتر نخستين با بيان اينکه ايجاد فضاهاي شهري سرزنده و شاداب، القاي حس وحدت و هويت شهري را به همراه دارد، گفت: بايد دانست که رنگ يکي از جنبه هاي مهم زندگي شهري به شمار آمده و مفهوم آن به گستردگي مفهوم زندگي است و در فضاهاي شهري رنگ را در سيماي خيابانها، مبلمان شهري، کف سازي پياده روها و خيابان ها، پوشش بام ها، اتوموبيل ها، فضاي سبز و پارکها در خط آسمان شهر و کليه فضاهاي عمومي که مردم شهرنشين همه روزه با آن در ارتباط هستند، مي‌توان ديد.

نايب رئيس کميسيون شهرسازي با بيان اينکه در آموزه هاي ديني و معماري اسلامي رنگها هويت بخش و معرف دانسته شدند، گفت: رنگها در آموزه هاي ديني به عنوان عامل معرفي کننده، هدايت کننده، احساس برانگيز، زيبنده، تغيير دهنده يا اصلاح کننده و کميت ساز معرفي شدند و در تمامي آثار تاريخي بر جاي مانده از گذشته مي توان تمامي اين ويژگي ها را به وضوح ديد.

اين عضو شورا در خاتمه با تأکيد بر اينکه زبان سنتي رنگها در طول زمان هرگز تغيير پيدا نمي کند و اصول و قواعد آن هميشه ثابت است، اضافه کرد: پرداختن به تاريخ معماري گذشته ايران و درس گرفتن از آن، بنيان و اساس تکامل معماري امروز ايران است و بنابراين به جاي وابستگي به معماري امروز و دست يابي به سهمي اندک و بي ارزش در اين معماري زودگذر بهتر است با توجه به اصالت، فرهنگ و مضاميني از معنويت و انسانيت، معاني ريشه دار فرهنگ و تمدن اسلامي _ ايراني را در شهرسازي و معماري امروزي زنده کرد.

پايان پيام/1533/دي94

      

تصاویر مرتبط