سه‌شنبه ۱۳۹۴/۰۸/۲۶

در کميسيون شهرسازي شوراي اسلامي شهر مورد بررسي قرار گرفت؛

نقش محوري شهرداري ها در رونق صنعت توريسم و بررسي موضوع تشکيل سازمان گردشگري

از مهمترين تأکيدات اعضاي شوراي شهر در کميسيون شهرسازي تمرکز شهرداري به موضوع گردشگري ضمن تأکيد بر دست يابي به درآمد پاک و ماندگار و تأکيد بر موضوعات فرهنگ گردشگري بود.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ بر اساس آئين نامه دولتي مبني بر تشکيل سازمان توسعه گردشگري در شهرداري ها و اهميت ارتقاء صنعت توريسم در شهرها، مجموعه مديريت شهري را برآن داشته تا در اين رابطه در کنار سازمانهاي متولي امر گردشگري قدمهاي بلندتر و مستحکم تري را بردارد، از همين روي جلسه اخير کميسيون شهرسازي که با حضور اعضاي اين کميسيون، عليرضا خزائلي معاونت طرح و برنامه شهردار و سعيد وزيري نژاد مدير عامل سازمان فرهنگي _ ورزشي شهرداري برگزار شد، به بحث و بررسي پيرامون تشکيل و يا عدم راه اندازي سازمان گردشگري (در ذيل سازمان فرهنگي) پرداختند.

"حسين غياثوند" رياست کميسيون شهرسازي با تأکيد بر اينکه موضوع پيش رو نياز به تعمق و بررسي بيشتري دارد، ادامه داد: توليد ثروت يکي از مهمترين اهداف شهرداري ها به شمار مي آيد و ازآنجاييکه توجه به حوزه ميراث فرهنگي و صدور فرهنگ از وظايف ذاتي شهرداري ها نيست، بنابراين تمرکز و صرف انرژي در اين بخش بايد حسابشده باشد.

وي با تأکيد بر اينکه بايد براي دست يابي به درآمد پاک و ماندگار تلاش کرد و نکته مهم اينجاست که بايد داشته ها و ميراث کهن خود را به درستي به همگان معرفي کنيم، افزود: قزوين مملو از آثار و بناهاي ميراثي و تاريخي است و مجموعه تاريخي و فرهنگي سعدالسلطنه نمونه کامل از اين آثار به شمار مي آيد که بايد به مردم ايران و جهان معرفي شود.

اين عضو شورا ايجاد جذابيت براي گردشگران را يکي از راههاي تحقق اهداف و برنامه هاي مربوطه دانست و گفت: بايد در انديشه تقويت زيرساخت هاي فرهنگي باشيم، چراکه با اين اقدام جذب گردشگر حسابشده تر و با سهولت بيشتري انجام خواهد شد.

غياثوند پتانسيل قزوين در جذب گردشگر مذهبي را نيز از مواردي برشمرد که مي توان بروي آن سرمايه گذاري کرد.

وي در خاتمه گفت: به جهت ناميده شدن قزوين به عنوان چهارمين حرم اهل بيت (ع) و فراهم بودن زيرساخت هاي مربوطه، مي توان در اين بخش به شکل خاص کار کرد و حتي از تجارب ديگر شهرها نيز بهره برد.

**

"فاطمه اشدري" رئيس کميسيون پيگيري و نظارت ضمن تأکيد بر ضرورت توجه به حوزه گردشگري، تشکيل مديريت گردشگري را در درون سازمانها و معاونتهاي مرتبط مفيد دانست و گفت: بهره مندي از تجارب ديگر کشورها به همراه همفکري و تعامل با دستگاههايي که به طور مستقيم متولي رونق گردشگري هستند ما را مي تواند به اهداف پيش رو نزديک تر نمايد.

اشدري خاطرنشان کرد: ضمن اينکه افزايش درآمد و رونق مباحث اقتصادي از مهمترين اهداف در توجه به گردشگري به شمار مي آيد بايد بدانيم که گردشگري جاده اي دوطرفه است که ضمن جذب گردشگر، ارسال آن را نيز بايد تحقق بخشيد.

وي در تکميل صحبتهاي خود توجه به مهندسي معکوس در گردشگري را مفيد خواند و ادامه داد: تأکيد بر حفظ هويت ايراني و اسلامي در برنامه هاي گردشگري تورگذاران داخلي و نيز اهتمام در اينکه تورگذاران خارجي در تعامل و همراهي دوطرفه با ايران به اين اصالت و تمدن چند هزارساله اهميت دهند، از موارد مهمي است که در زير سايه رونق گردشگري و صنعت توريسم بايد بدان توجه کرد.

 **

"عباس ظاهري" عضو شورا نيز در اين جلسه با بيان اينکه در دنياي کنوني برنامه ريزي و ترسيم دورنماي گردشگري يکي از مهمترين اقدامات زيربنايي است که بايد تحقق يابد، گفت: مديريت گردشگري و تسلط بر تمامي تبعات و بازتاب هاي آن يکي از مهمترين اقداماتي است که ضمن توجه به اين حوزه بايد در دستور کار قرار بگيرد.

وي فرهنگ بيگانه اي که با ورود گردشگران در کشور رواج مي يابد را يکي از حوزه هاي مورد توجه دانست و ادامه داد: بايد شرايطي ايجاد کرد که تبعات منفي فرهنگي ناشي از ورود و خروج و حضور گردشگران در قزوين را کاهش داد.

ظاهري با اشاره به اهدافي که ناشي از توسعه گردشگري دنبال مي کنيم، توضيح داد: شناساندن قزوين به ايرانيان و جهانيان و دست يابي به درآمد بيشتر از مهمترين اهدافي است که با رونق حوزه گردشگري دنبال مي شود ولي اگر قصد تحقق کامل آنها را داريم بايد حسابشده و با مديريت توانمند قدم برداريم.

**

"علي صادقي نيارکي" رئيس کميسيون اداري و مالي شورا با اشاره به تحولات اخير صورت گرفته در دنيا و مذکرات نتيجه بخش ايران با کشورهاي بزرگ دنيا ادامه داد: در اين شرايط ايران بيش از گذشته مورد توجه دنيا قرار گرفته و بسياري از مردم دنيا تمايل زيادي براي سفر به ايران دارند.

وي با اشاره به پيشرفتي که ديگر شهرها در مقوله گردشگري داشته اند، گفت: قزوين مي تواند به شکل خاص به اين مقوله بپردازد و در کنار آن، علاوه بر تقويت زيرساخت هاي گردشگري تمامي آحاد جامعه را براي استقبال و پذيرش مناسب گردشگران مهيا کنيم.

**

"محمدرضا صديقي" رئيس کميسيون شوراياري با بيان اينکه قزوين در حوزه گردشگري به جايگاهي که بايد دست نيافته است، گفت: اگر با ديد توليد ثروت در اين بخش قدم برميداريم، بايد کاري انجام دهيم ويترين قزوين که مجموعه اي از آثار و ابنيه تاريخي است به همگان معرفي نماييم.

وي با انتقاد از اين موضوع که چرا بايد قطار گردشگري از کشورهاي اروپايي که سال گذشته به ايران سفر کرد در قزوين توقف نداشته باشد، ادامه داد: هم اکنون در پايين ترين سطح جذب گردشگر داخلي و خارجي قرار داريم که بايد تلاش و همت جمعي براي ارتقاء اين جايگاه در دستور کار خود قرار دهيم.

اين عضو شورا با تأکيد بر اينکه بايد زيرساخت ها را براي جذب گردشگر فراهم کرد، ادامه داد: بايد با تدوين برنامه هايي از لحاظ فرهنگي بر گردشگران اثرگذار باشيم، به طوريکه فرهنگ غالب در مرحله جذب گردشگر انتقال فرهنگ و تمدن اسلامي و ايراني باشد.

صديقي تهيه پيوست هاي فرهنگي، اقتصادي و امنيتي در اساسنامه گردشگري را بسيار مفيد خواند و گفت: با تدوين نقشه راه مي توان در اين حوزه قدمهاي مفيدي برداشت و برنامه هاي مهمي را تدوين کرد.

**

گفتني است، در ادامه اين جلسه عليرضا خزائلي معاونت طرح و برنامه شهرداري و سعيد وزيري نژاد مدير عامل سازمان فرهنگي _ ورزشي شهرداري صحبتهايي را به فراخور اهميت موضوع گردشگري و اقداماتي که مي توان در اين زمينه انجام داد، بيان کردند.

در پايان جلسه نيز بررسي بيشتر اين موضوع در جلسات آتي و تصميم گيري درست و منطقي در رابطه با نهادي که قرار است رونق اساسي در حوزه گردشگري شهر قزوين ايجاد نمايد را تصميم گيري کردند

پايان پيام/1469/آبان94

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تصاویر مرتبط