سه‌شنبه ۱۳۹۴/۰۸/۲۶

شهردار قزوين در هم انديشي شوراهاي استان قزوين:

توسعه گردشگري از دلايل مهم درآمد پايدار است/زمينه همکاري هاي مشترک شهرها فراهم شود

شوراي عالي استان‌ها مي تواند با ايجاد بسترهاي همکاري ميان شهرها در حوزه گردشگري، زمينه ساز ايجاد درآمدهاي پايدار و اشتغالزايي باشد.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين مسعود نصرتي  شهردار قزوين با تأکيد بر اين مطلب در جلسه هم‌انديشي شوراهاي اسلامي استان قزوين با اشاره به اينکه شهر قزوين يکي از شهرهاي تاريخي و فرهنگي کشور است، اظهار کرد: اين شهر طبق چشم‌انداز برنامه پنج ساله، شهري تاريخي، بازرگاني، دانشگاهي و گردشگري است که اهداف و مأموريت‌هاي حوزه شهري خود را بر اين اساس برنامه ريزي کرده است.

وي قزوين را يکي از محورهاي مواصلاتي مهم کشور برشمرد و افزود: قرار گيري در کريدور اتصال چند استان، نزديکي به پايتخت و چند کلانشهر از مولفه هاي مهم اين شهر بوده و ظرفيت خوبي براي قزوين محسوب مي شود.

شهردار قزوين با اشاره به لزوم توسعه و رونق گردشگري در قزوين گفت: اين موضوع بايستي از مهمترين مباحث پيشرو و برنامه‌هاي مطرح شده شوراي عالي استان‌ها باشد چراکه مي تواند نقش بسزايي در خود اتکايي شهرداري ها داشته باشد.

وي با اشاره به ظرفيت هاي ممتاز قزوين در جذب گردشگر تصريح کرد: از مجموع يکهزارو 305 اثر تاريخي استان حدود 85 اثر شاخص در شهر قزوين قرار دارد، همچنين  پروژه هايي ديگري مانند منطقه نمونه گردشگري کامان - زرشک و بوستان ملي باراجين از جاذبه هاي طبيعي است که توسط مجموعه مديريت شهري به بهره برداري رسيده است که در کنار جاذبه هاي تاريخي، زمينه بهتر توسعه گردشگري را فراهم نموده است.

شهردار قزوين يکي از وظايف مهم شوراي عالي استان ها را پرداختن به ايجاد درآمد هاي پايدار برشمرد و اذعان داشت: مسئولان بايد به اين باور برسند که تنها با اتکا به درآمدهاي نفتي نمي توان زمينه توسعه را فراهم نمود بلکه بايد با ايجاد درآمدهاي پايدار به خصوص در حوزه گردشگري که بسياري از کشورها از آن بهره مي برند، زمينه اجراي پروژه هاي توسعه اي و اشتغالزايي در کشور را فراهم آورد.

وي از گردشگري به عنوان ظرفيت بالقوه و مهم در تأمين درآمد شهرداري ها ياد و خاطر نشان کرد: اگر در حوزه گردشگري درست مديريت و برنامه ريزي شود مي توانيم از اين منبع مناسب براي اجراي طرح ها استفاده کنيم، چراکه درآمد ها در حوزه ساخت و ساز با توجه به وجود رکود در اين بخش ديگر پاسخگوي هزينه هاي عمراني و جاري مديريت شهري نيست.                                                 

اين مقام مسئول بر لزوم زنجيره اي عمل کردن شهرها نسبت به يکديگر و عقد قراردادهاي مشترک همکاري تأکيد و خاطر نشان کرد: وجود دبيرخانه مجمع جهاني شهر اسلامي، ميزباني شهرهاي جاده ابريشم و شهرداران آسيايي ظرفيت هاي فرا ملي است که استان قزوين براي به دست آوردن آن تلاش کرده است و زمينه ساز جذب گردشگر به اين شهر شده است و اين بسترها مي تواند زمينه همکاري قزوين با ديگر شهرها را نيز فراهم نمايد.

وي افزود: شوراي عالي استان مي تواند از ظرفيت هاي استاني و ملي موجود در قزوين و ساير شهرها در جهت تقويت گردشگري و تأمين درآمد پايدار براي شهرداري استفاده کند و به عنوان يک نهاد فرادست نقشي تسهيل کننده در ميان همکاري هاي دو جانبه شهرها داشته باشد.

اين مسئول ادامه داد: اگر موضوع گردشگري و سرمايه‌گذاري در اين حوزه توجه ويژه شود  بسياري از مشکلات شهري و جامعه در سايه مزاياي حاصل از آن برطرف خواهد شد.                                  

اين مقام مسئول در بخش ديگري از سخنان خود افزود: امروز با موضوع جديد ماليات ارزش افزوده نسبت به مأموريت‌هاي ذاتي سازمان‌ها و منابعي که از شهرداري‌ها دريافت مي‌کنند مواجه هستيم که اگر زودتر برنامه‌ريزي نشود مشکلات فراواني براي شهرداري ها به وجود مي آيد که شوراي عالي استان ها مي تواند با برگزاري نشست هاي مشترک با مسئولان کشوري در جهت رفع و شفاف سازي اين موضوع اقدام نمايد.

پايان پيام/1479/آبان94 

 

تصاویر مرتبط