سه‌شنبه ۱۳۹۴/۰۷/۲۱

با تشکيل مثلث همدلي و همزباني شوراي اسلامي شهر، شهرداري و ميراث فرهنگي؛

زنگ رونق گردشگري قزوين به صدا درآمد

تالار مردم شوراي اسلامي شهر قزوين مکاني شد براي شکل گيري زنجيره اتحاد، همدلي و همزباني شوراي اسلامي شهر، شهرداري و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان تا مقدمه اي شود و حوزه گردشگري قزوين جان تازه اي گرفته و شکوفا شود.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ بعد از ظهر شنبه 18 مهر ماه، جلسه شوراي اسلامي شهر قزوين با حضور رئيس و اعضاي شوراي اسلامي شهر، مسعود نصرتي شهردار، محمد علي حضرتي ها مدير کل ميراث فرهنگي، اصحاب رسانه و برخي متوليان شهري برگزار شد تا مقدمه اي شود براي اينکه يک هدف و چشم انداز مشترک براي ارتقاء و پيشرفت حوزه گردشگري قزوين شکل بگيرد و اين مهم با اتحاد شوراي شهر، شهرداري و ميراث فرهنگي به "صنعت گردشگري" براي دست يابي به درآمد پايدار و توسعه متوازن شهر قزوين تبديل شود.

توسعه شهر با تعامل و همکاري دستگاهها گره خورده است

"فرج اله فصيحي رامندي" در اين جلسه ضمن بيان سخناني با اشاره به تأکيدات اغلب مسئولان و متوليان امر بر ضرورت توجه به صنعت گردشگري گفت: در حال حاضر، ارتقاء شاخصه هاي گردشگري قزوين يک اصل و ضرورت انکار ناپذير به شمار مي آيد و بايد متوليان امر برنامه هاي منسجم و هماهنگي را در اين رابطه در دستور کار خود قرار دهند.

رياست شوراي اسلامي شهر همدلي و همزباني مديران استاني را نياز اوليه در شکل گيري زنجيره کار و تلاش براي رونق گردشگري شهرمان برشمرد و ادامه داد: همدلي و همزباني استانداري، شوراي شهر، شهرداري و سازمان ميراث فرهنگي زماني شکل مي گيرد که زمينه گفت و گو و همدلي اين دستگاهها با يکديگر در جلسات مشترک و کارشناسي فراهم شود تا سلائق، افکار، نظرات و ايده ها به يکديگر نزديک شود.

وي در ادامه با اشاره به طرح ها و پروژه هايي که ماهيت گردشگري دارند و در دستور کار شوراي اسلامي شهر و شهرداري قرار دارند، افزود: همکاري و قرار گرفتن دستگاه ميراث فرهنگي استان در کنار شوراي اسلامي شهر و شهرداري براي تحقق چشم اندازها و طرح هاي گردشگري نکته قابل توجهي است که اميدواريم تحقق يابد.

رياست شورا يکي ديگر از مهمترين راهکارها براي پيشرفت استان و شهر قزوين را پرهيز از بخشي نگري مديران دستگاهها و توجه آنها به تحقق اهداف فرابخشي و فرا دستگاهي دانست و ضمن تأکيد بر تداوم ارتباط به وجود آمده بين شوراي اسلامي شهر و شهرداري با ميراث فرهنگي استان تأکيد کرد: يکي از کميسيونهاي شوراي شهر ارتباط مستقيم و مستمر با سازمان ميراث فرهنگي برقرار خواهند کرد تا اهداف و چشم اندازهاي مورد تأکيد قرار گرفته رنگ عمل و اجرا به خود بگيرد.

وي در ادامه حل و فصل موضوعات و مسائلي همچون پروژه شهيد انصاري شرقي و پارکينگ سعد السلطنه را از مهمترين مواردي برشمرد که در سايه همدلي و همزباني دستگاههاي متولي بايد صورت پذيرد.

فصيحي همچنين يادآورشد: چراکه هدف تمامي دستگاهها با توسعه شهر، آرامش، آسايش، رونق گردشگري، حفظ آثار تاريخي و ميراث گرانبهاي شهرمان گره خورد است.

 

براي پيشرفت گردشگري شهر از امروز آغاز کنيم

"مسعود نصرتي" نيز در اين جلسه شناخت دستگاههاي مسئول از حوزه گردشگري و وظايفشان در اين بخش براي رسيدن به هم افزايي را از ضروريات دانست و گفت: شايد ميراث فرهنگي تنها متولي در حوزه گردشگري نام بگيرد ولي مي تواند براي تلاش بيشتر و کسب موفقيت هاي بهتر از توان مردم و ديگر دستگاهها کمک بگيرد.

شهردار قزوين ضمن برشماري توانمندي هاي قزوين و اينکه در حوزه گردشگري به آموزش، فرهنگ سازي، امنيت، تقويت زيرساخت ها و باور اجتماعي و اتحاد بين مسئولان امر نيازمنديم گفت: بايد در اولين قدم بدانيم که در قزوين در کدام زمينه تخصصي گردشگري مي خواهيم فعاليت و تلاش مستمر داشته باشيم و سپس درجذب گردشگر داخلي و سپس خارجي تلاش کنيم.

وي همچنين با اشاره به اقدامات عملي که شهرداري براي رونق بخش گردشگري انجام داده، افزود: اگر گردشگري وظيفه ذاتي سازمان ميراث فرهگي است براي شهرداري ها با توجه به شرايط اقتصادي موجود حياتي است چراکه به منابع دولتي متصل نيستيم و از سوي ديگر به درآمد پايدار نيز مي انديشيم.

اين مسئول با تأکيد بر اينکه شهرداري با حمايت شورا آماده انجام هر گونه همکاري در حوزه گردشگري است، گفت: در سال همدلي و همزباني بايد به وفاق برسيم و فرمايشات رهبري را براي اتحاد هر چه بيشتر مردم و مسئولان اجرايي کنيم.

وي با بيان اينکه هر گونه اقدامي که در حوزه گردشگري انجام شده ناشي از خرد جمعي بوده است، گفت: با همت و مشارکت همه دستگاهها گردشگري شهر پيشرفت مي کند و در کنار آن بخش خصوصي مي تواند به کمک بيايد.

نصرتي با ابراز اميدواري از اينکه قزوين در آينده جزو 10 استان اول کشور در جذب گردشگر شود، بايد براي تلاش و همدلي امروز را اولين روز در نظر بگيريم و ضمن فراموشي گذشته، تلاشها را به شکل مستمر براي دست يابي به نتيجه مطلوب به انجام برسانيم.

آماده هر گونه همکاري با شوراي شهرو شهرداري براي آباداني قزوين هستيم

"محمد جواد حضرتي ها" نيز در اين جلسه ضمن گراميداشت نام و ياد شهداء و تسليت شهادت سردار همداني در جبهه نبرد با داعش و صهيونيسم بين المللي ضمن قدرداني از برگزاري جلسه اي که به همت شوراي اسلامي شهر ترتيب داده شده بود، با اشاره به نامگذاري امسال از سوي مقام معظم رهبري که همدلي و همزباني ملت و دولت است، گفت: وظيفه همه ماست تا فرمايش مقام معظم رهبري را براي رسيدن به ديدگاهها و اهداف مشترک و تحقق توسعه متوازن شهرمان جامه عمل بپوشانيم.

مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در ادامه "گردشگري" را يکي از مهمترين و برجسته ترين عنصر مباحث مديريتي شهر قزوين برشمرد و ادامه داد: با توجه به قابليت و توانمندي که اين صنعت در جهان امروز دارد ولي شهرمان آنطور بايد و شايد، نتوانسته توانمندي هاي خود را در اين بخش علي رغم داشتن آثار متنوع تاريخي، فرهنگي، ميراثي و طبيعي شکوفا نمايد.

وي با اشاره به تحولات چشمگير و کيفي گردشگري که طي دهه هاي اخير در دنيا رخ داده، گفت: از سال 1950 ميلادي به بعد، سونامي گردشگري در سراسر دنيا شکل گرفت تا گردشگري که پيش از آن به شکل فردي دنبال مي شد به شيوه گروهي پيگيري شده و شرايط تا به امروز به نوعي شود که سازمان جهاني گردشگري شعار امسال خود را "يک ميليارد گردشگر، يک ميليارد فرصت" نامگذاري کند.

اين مقام مسئول با بيان اينکه امروزه گردشگري به صنعت مهم و درآمد زا و در رده درآمدهاي نفت و گاز و خودرو سازي تبديل شده است، گفت: کشور ايران نيز در 15 سال اخير براي عقب نماندن از قافله جهاني متوجه اين واقعيت شده است که بايد از ظرفيتي به نام توريسم گردشگري به نفع کشور بهره برد و در زمانيکه کشورهايي همچون اردن، عراق، سوريه و ترکيه به سمت ارتقاء حوزه گردشگري حرکت کردند.

وي در ادامه با تأکيد بر اينکه براي توسعه گردشگري بايد زيرساخت ها رونق يافته و امکانات پذيرايي، اقامتي مناسب و به ويژه هتل هاي چهار و پنج ستاره در شهر گسترش يابند، گفت: مقام معظم رهبري تأکيد داشتند که تا پايان برنامه پنج ساله ششم بايد تعداد مسافران خارجي که وارد شهر مي شوند به پنج برابر تعداد کنوني افزايش يابد.

به گفته حضرتي ها وقتي گردشگر به ايران سفر مي کند، بايد خدمات استاندارد دريافت کند و ما متوليان مي توانيم با تهيه بسته هاي تشويقي و گسترش و توسعه فضاهاي اقامتي براي اقامت و ديدن آنها از جاذبه هاي متنوع تاريخي اقدام کنيم.

مدير کل سازمان ميراث فرهنگي قزوين در رابطه با وضعيت کنوني قزوين در تعداد آثار تاريخي اظهار داشت: استان قزوين با داشتن يکهزارو 306 اثر تاريخي در جايگاه چهاردهم کشوري قرار دارد و در حاليکه تا سه ماه قبل در جايگاه نهم کشوري قرار داشت.

وي با تأکيد بر اينکه بايد تعداد آثار تاريخي آماده بازديد گردشگران را بيشتر از وضع موجود نماييم، گفت: شهر و به خصوص محدوده تاريخي و ميراثي بايد براي تردد سواره و به ويژه پياده گردشگران با وسايل نقليه عمومي فراهم باشد و ضمن اينکه پذيرايي و خدمات مناسب در اين مسيرها به گردشگران ارائه مي شود، راهنمايان گردشگري طوري آثار تاريخي و کالبدي را روايتگري کنند که گويي براي گردشگر داستان کهن تعريف مي کنند و اين مهم به جذب گردشگر کمک شاياني خواهد کرد.

وي در بخش بعدي سخنان خود با تأکيد بر اينکه تلاش براي آباداني شهر از تکاليف شرعي ما مسئولان است، گفت: آماده هر گونه همکاري با شوراي شهر و شهرداري براي آباداني قزوين و رساندن آن به نقطه مطلوب هستم.

حضرتي ها با تأکيد بر اينکه بدون ترديد آينده شهر با در کنار هم قرار گرفتن ما مسئولان رقم مي خورد، گفت: تقابل ها موجب فرسايش مي شود و بنابراين بايد به سمت تقويت همدلي ها پيش برويم و اين باور ماست که بايد در کنار يکديگر باشيم.

وي با بيان اينکه ما به يک برنامه سه تا 10 ساله نيازمنديم، گفت: ما نيازمند نگاه علمي و به دور از عواطف و احساسات هستيم و براي هر اقدام عملي مدير کل ميراث فرهنگي نه به عنوان يک شهروند و بلکه در کنار شورا و شهرداري است.

براي پيشرفت در گردشگري بايد امروز دست به کار شويم

"محمد رضا صديقي" نيز با اشاره به توانمندي ها و ظرفيت هاي قزوين در جذب گردشگر همچون نزديکي به تهران، بيش از يکهزار و 300 اثر تاريخي و يا پايتخت بودن 50 ساله قزوين در عهد صفوي گفت: با توجه به اينکه کشورمان در شرايط اقتصادي مناسبي به سر نمي برد، لازم است که در شرايط پسا تحريم گامهاي اساسي براي کشور برداريم و بيانات مقام معظم رهبري در اين رابطه را سرلوحه کارهاي خود قرار دهيم.

رئيس کميسيون شوراياري رونق صنعت گردشگري را در ايجاد زمينه هاي شغلي بسيار تأثيرگذار دانست و تصريح کرد: در شرايطي که مي توانيم براي جمعيت بيکار شغل ايجاد کنيم بايد در انديشه احياي صنايع و مهارتهاي کهن و منسوخ شده اي همچون مسگري، شيريني پزي، صندوقچه سازي، فرش بافي و ديگر صنايع دستي تلاش کنيم و از اين راه درآمدزايي نماييم.

وي با تأکيد بر اينکه براي پيشرفت در صنعت گردشگري اگر امروز را از دست بدهيم، فردا دير خواهد بود، ادامه داد: صنعت گردشگري نيازمند احداث زير ساخت هاي منحصر به فرد و ويژه است ولي قبل از هر کاري به همدلي، همزباني و وحدت رويه متوليان امر براي ايجاد زيرساخت ها نيازمنديم.

صديقي با تأکيد بر اينکه رفع اختلاف نظرها براي پيشرفت شهر اگر در درون استان صورت بگيرد به پيشرفت مي رسيم، افزود: اگر قزويني ها و به خصوص مديران و متوليان اين شهر دلشان به حال قزوين بسوزد به پيشرفت و ترقي مي رسيم و به عنوان نمونه اگر شوراي اسلامي شهر و شهرداري با همت ميراث فرهنگي براي مرمت مجموعه تاريخي سعدالسلطنه همت نمي گماشتند، امروز به ميراثي گرانبها براي حضور گردشگران تبديل نمي شد.

وي ايجاد وحدت رويه در استان براي جذب و حضور سرمايه گذاران را از ضروريات برشمرد و افزود: تلاش در حوزه گردشگري، تنها کار ميراث فرهنگي نيست و بلکه مشارکت مردم با استانداري، شورا شهرداري و دستگاههاي متولي را مي طلبد تا قزوين را به مکاني براي حضور دائم گردشگران فراهم کنيم و شرايط به حدي شود که روزانه حداقل 10 اتوبوس گردشگر داخلي و خارجي وارد شهر شوند.

تلاش براي احياي گذشته باشکوه قزوين ستودني است

"علي صادقي نيارکي" گردشگري را دغدغه شهرهاي بزرگ جهان اعلام کرد و با بيان اينکه همايشهاي منطقه اي براي دست يابي به راههاي مهم گردشگري در دستور کار قرار دارد، افزود: فرصت ها در حال گذر است و از آنجاييکه چندين سال از برنامه عقب هستيم، اگر براي اعتلاي گردشگري قزوين از امروز کار نکنيم، فردا دير است.

سخنگوي شورا يادآور شد: اگر شورا و شهرداري در مرمت مجموعه تاريخي سعدالسلطنه ورود پيدا نمي کردند مرمت آن همانند بسياري مکانهاي تاريخي ديگر بر جاي مي ماند، سعدالسلطنه پيش از اين به انبار برخي حرفه ها تبديل شده بود، ولي امروز به افتخار شهرمان تبديل شده است.

وي قزوين را چهار راه جهاني ناميد که از موقعيت استراتژيکي برخوردار است و در ادامه تأکيد کرد: بنابراين اگر در حوزه گردشگري با سرعت کار نکنيم از ساير شهرها و کشورها عقب مي مانيم و وظيفه ما در زنده کردن گذشته باشکوه شهرمان خطير و به ويژه ستودني است.

زيرساخت هاي گردشگري با همت مسئولان ارتقاء مي يابد

"حکمت الله داوودي" با بيان اينکه تلاش در حوزه گردشگري تنها متعلق به يک دستگاه نبوده و شهرداري نيز در اين بخش وظيفه دارد، گفت: شهرداري قزوين با حمايت شوراي شهر طي سالهاي اخير در اين بخش با برگزاري جشنواره روز قزوين، مجمع جهاني شهرهاي اسلامي و يا اجلاس شهرداران آسيايي به خوبي توانسته در حوزه گردشگري کار کند.

رئيس کميسيون حمل و نقل و ترافيک شورا با تأکيد بر اينکه زيرساخت هاي گردشگري با همت جمعي مسئولان ارتقاء مي يابد، افزود: براي دست يابي به راهکار منطقي در رابطه با پروژه هايي همچون شهيد انصاري شرقي، پارکينگ سعدالسلطنه و برخي موضوعات در حوزه ترافيکي مي توانيم با همکاري مشترک به موفقيت دست پيدا کنيم.

وي با بيان اينکه در اغلب مسيرهاي قزوين، نمي توان تنها مسير پياده براي تردد گردشگران ايجاد کنيم، گفت: به عنوان نمونه در بازار قزوين که به آثار تاريخي دسترسي و نزديکي دارد نمي توانيم مسير پياده ويژه ايجاد کنيم چراکه به دليل ايجاد اختلال در دسترسي سواره با مشکل مواجه مي شويم.

 داوودي خاطر نشان کرد: بنابراين بايد با برگزاري جلسات کارشناسي و مشترک چند جانبه از شوراي شهر، شهرداري و ميراث فرهنگي تدابير لازم انديشيده شود تا به نتايج مهم و اجرايي برسيم.

همدلي و همزباني مديران رونق گردشگري قزوين را رقم مي زند

"فاطمه اشدري" نيز در ابتداي صحبت هاي خود با طرح سوالاتي که بتواند در ذهن مسئولان دغدغه توجه به حوزه گردشگري و ايجاد علاقه در بين شهروندان براي ديدن آثار تاريخي شهر و زادگاه خود را ايجاد کند، گفت: برنامه ريزي ها و تلاش براي ايجاد زمينه و تقويت زيرساخت ها در جذب گردشگر بايد به حدي باشد که در درجه اول شهروندان براي ديدن جذابيتهاي شهر و يا منطقه گردشگري و طبيعي الموت قزوين مشتاق باشند.

رئيس کميسيون پيگيري و نظارت با تأکيد بر اينکه برنامه ريزي ها براي احياي هنرهاي دستي، حفظ و نگهداري باغات سنتي و تأمين آب آنها از پسآب شهر و بسياري ديگر از اقدامات براي توسعه و رونق حوزه گردشگري بايد ادامه داشته باشد، خاطرنشان کرد: ديگر کشورهاي خارجي با اينکه از هيچ گونه تمدن و پيشينه عميق تاريخي برخوردار نيستند ولي توانستند با تکيه بر يکسري مؤلفه هايي که مورد پسند ما مسلمانان نيست زمينه جذب گردشگر را فراهم آوردند، ولي ما آنطور بايد و شايد در اين بخش کار نکرديم.

وي توجه به منطقه گردشگري دريابک و تلاش براي حفظ آن و آثار اينچنيني را از ضروريات شهر اعلام کرد و افزود: استاني هستيم که از نعمت چهار فصل سال برخوردار است و بايد از اين جذابيت و نعمت طبيعي براي ارتقاء حوزه گردشگري بهره ببريم.

اشدري تشکيل سازمان گردشگري در شهرداري را از ضروريات ندانست و در کنار آن استفاده از توان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و توان مردمي را بسيار مهمتر دانست و ادامه داد: تورگذاران داخلي نيز در راستاي جذب گردشگر بيشتر بايد به مهندسي معکوس پايبند باشند و در کنار اين اگر زمينه مسافرت ايرانيان به ديگر کشورها را فراهم مي کنيم در کنار آن بايد طوري کار کنيم که تورگذاران خارجي با اطمينان خاطر توريست خود را به ايران بفرستند.

اين عضو شورا ارتقاء زيرساخت ها و ارائه سرويس حمل و نقل عمومي و امکانات مناسب به گردشگران را از ضروريات برشمرد و افزود: بر اساس فرمايش مقام معظم رهبري بايد آنقدر با يکديگر همدلي و همراهي داشته باشيم که به نتايج مطلوب برسيم و حتي نهاد شوراي شهر آن کارايي را داشته باشد که در راستاي حل مشکلات و اختلافات ديگر دستگاهها بکوشد.

جلسات مشترک دستگاهها براي رونق گردشگردي تداوم يابد

"حسين غياثوند" با تأکيد بر اينکه جلسه اي که به همت شوراي شهر براي دست يابي به افق هاي روشن در حوزه گردشگري شهر تشکيل شده نشاندهنده اين است که رسالتهاي اصلي پارلمان محلي قزوين در حال تحقق است، گفت: "گردشگري" فرصتي مغتنم است که ما را به درآمدهاي مستمر و پايدار و اشتغال مي رساند.

رئيس کميسيون شهرسازي با بيان اينکه جلسات مشترک بين متوليان مربوطه بايد در سطح مديران ارشد، مياني، عملياتي و کارشناسان ادامه يابد تا نقاط مشترک بيشتر شده و به حذف اختلاف نظرها بينجامد.  

اين عضو شورا نياز امروز شهرداري و ميراث فرهنگي را در توجه به گردشگري دانست و اضافه کرد: اگر همگرايي و وفاق در بين اين دستگاهها به وجود بيايد، هدفهاي يکسان و والا در اين رابطه ترسيم مي کنيم و به پيشرفت و ترقي خواهيم رسيد.

وي با انتقاد از اينکه چرا بايد هنوز در سطح ملي باور توجه به حوزه گردشگري شکل نگرفته باشد؟ گفت: بايد در قزوين روحيه توجه به حوزه گردشگري را ايجاد کنيم و به عنوان نمونه بقعه متبرک امامزاده حسين (ع) با همفکري مسئولان ساماندهي شده و به مکاني ارزشمند براي جذب گردشگر به شمار خواهد آمد.

شوراي شهر همراه سازمان ميراث فرهنگي براي پيشرفت گردشگري شهر است

"مريم نخستين" با اشاره به افزايش بودجه گردشگري تا افق سال 1404 و اينکه استان قزوين در اين راستا مي تواند تلاشهايي براي جذب اعتبار داشته باشد، گفت: بايد دست به دست هم دهيم تا صنعت گردشگري درآمد پايدار براي ما حاصل کند و در اين راه شوراي شهر و شهرداري همراه با سازمان ميراث فرهنگي خواهند بود.

رئيس کميسيون ساماندهي ملاقات هاي مردمي با اشاره به وجود دانشگاهها و مراکز آموزش عالي در استان و اينکه قزوين قطب فرهنگي به شمار مي آيد، پيشنهاد داد: دانشجويان داخلي و خارجي که به قزوين براي تحصيل مي آيند از ظرفيت خوبي براي تبليغ آثار و جاذبه هاي تاريخي شهرمان برخوردارند و ما مي توانيم با برگزاري برنامه هاي گردشگري، آنان را با اين آثار آشنا کنيم تا مبلغان خوبي در کشورهايشان شوند.

توسعه شهر با حفظ آثار تاريخي آن ارتباط مستقيم دارد

"حسين صلح جو منفرد" نيز اظهار داشت: تعامل سازنده بين شهرداري و ميراث فرهنگي شهر را به شکوفايي، رشد و بالندگي مي رساند و اگر همدلي و همزباني جزو اعتقادات ديني و رويه هاي اجتماعي مسئولان شود به پيشرفت مي رسيم.

رئيس کميسيون فرهنگي با تأکيد بر اينکه اگر مسئولان در انجام کارهاي عمراني و فرهنگي وحدت کلمه و وحدت رويه داشته باشند شهري آباد خواهند ساخت، گفت: اين شهر آباد بايد با آثار تاريخي و ميراثي آن حفظ شده و براي آيندگان به يادگار بماند و اين نگرش بايد از بين برود که رشد و توسعه شهر مانع حفظ آثار کهن خواهد شد.

وي خاطرنشان کرد: درآمد پايدار براي شهر زماني حاصل مي شود که گردشگري را به صنعتي درآمدزا تبديل کنيم و به واسطه آن رشد متوازن قزوين را رقم زنيم.

پايان پيام/1422/مهر94 

        

   

تصاویر مرتبط