دوشنبه ۱۳۹۴/۰۵/۲۶

فرخزاد، نايب رئيس شوراي اسلامي شهر قزوين:

قابليت تغيير کاربري 200 خانه قديمي شناسايي شده در قزوين به هتل و مهمانسرا/"بام سبز" در ساختمانهاي شهر امکان توجه و گسترش دارد

نايب رئيس شوراي اسلامي شهر قزوين گفت: "بام سبز" در پشت بامها و بالکن هاي ساختمان هاي شهر قزوين قابليت توجه و گسترش دارد.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ علي فرخزاد با اعلام اين خبر و با تأکيد بر اينکه موضوع بام سبز از پيشنهادات کميسيون شهرسازي به شوراي اسلامي شهر به شمار مي آيد، افزود: بازتاب اجراي اين اقدام توسط مالکيني که تاکنون بام و يا بالکن منزل خود را با گلدانهايي به فضاي سبز مزين نمودند، مورد توجه بسياري از مخاطبان قرار گرفته است.

وي جذابيتهاي بصري و تأثير در سلامت رواني جامعه را از مهمترين نتايج اين مهم برشمردو افزود: اثرات مخرب آسفالت و يا ايزوگام بامها در افزايش گرماي زمين به خصوص در جامعه شهري، تأثيرگذار است و بايد با به کارگيري راهکارهايي، محيط زيست را حفظ نماييم.

فرخزاد با تأکيد بر اينکه براي همراهي و همياري مردم در اين بخش بايد از سياست تشويقي و انگيزشي بهره برد، افزود: حذف جرائم کميسيون ماده 100 در اين بخش و به کارگيري تلاشهايي در جهت گسترش تمايلات جامعه به تبديل بام و بالکن آپارتمانهاي خود به فضاي سبز، بايد از ضروريات باشد.

نايب رئيس شورا با تأکيد بر اينکه کمک به زيبايي سيما و منظر شهري با فضاي سبز و طبيعي، نشاندهنده خدمت به محيط زيست خواهد بود، گفت: اين اقدام از نظر اقتصادي نيز مقرون به صرفه است، چراکه مي توان با کاشت سبزي و سيفي جات در فضاي بام، از محصولات آن استفاده کرد.

رئيس کميسيون عمران شوراي شهر همچنين يکي از مهمترين اقدامات در استفاده بهينه از بام و بالکن منازل و آپارتمانها را براي تبديل به فضاي سبز در شرايطي دانست که اين ساختمانها در زمان طراحي و ساخت اين مزيت را پيش بيني کرده باشند و در صورت عدم اين کار، جبران اين فضا را با استفاده از گلدان ميسر دانست.

وي با اشاره به همايشي که پيش از اين به همت سازمان نظام مهندسي ساختمان استان برگزار شده بود اشاره و ادامه داد: در اين همايش که کارشناساني از کشورهاي پيشرفته حضور داشتند از تحقيقات خود در رابطه با خلق بام سبز در منازل مسکوني سخن مي گفتند و تحقق اين موضوع در نما و پشت بام ساختمانها را از ضروريات مي دانستند.

وي با اشاره به نمونه هاي موفق و چشمگير اين طرح در ديگر نقاط ايران، روستاي ماسوله را يادآور شد و با اشاره به قدمت اين روستاي زيبا و تاريخي، افزود: اين اتفاق نشان مي دهد ايرانيان از ديرباز به زيبايي بصري در محيط زندگي خود اهميت مي دادند و اين انديشه آنها با استفاده از گل و گياه در مناطقي از ايران اسلامي، پاي برجا و ماندگار باقي مانده است.

فرخزاد خاطرنشان کرد: زندگي امروز نيز مي تواند با چنين سنت هاي ديرينه عجين شود و کافيست مسئولان شرايط را براي انتفاع جامعه فراهم کنند تا مردم نيز همراهي لازم را در اين بخش به عمل خواهند آورد.

وي تأکيد کرد: مالکيني که در شهر قزوين در اين حوزه پيشقدم بودند بايد مورد تشويق قرار بگيرند و الگويي براي ديگران باشند.

عضو کميسيون شهرسازي همچنين از ارائه پيشنهاد اين طرح از سوي کميسيون شهرسازي به شورا خبردادو گفت: اين طرح پس از تصويب در شوراي اسلامي شهر قزوين به کميسيون ماده پنج استان ارائه شده و ضمن موافقت اين مرجع، در شهر قزوين اجرايي خواهد شد.

وي در بخش بعدي سخنان خود بر ضرورت تغيير کاربري منازل قديمي شهر قزوين به هتل و مهمانسرا براي پذيريش گردشگران و توريست هاي داخلي و خارجي، افزود: حداقل 200 خانه قديمي در قزوين شناسايي شدند، ولي متوليان مربوطه براي هيچ يک از آنها نتوانستند کاربري مناسب اقامتي تعريف کنند.

فزخزاد ادامه داد: در اين بخش بايد به شوراي شهر و شهرداري و نيز ميراث فرهنگي و گردشگري، اداره کل راه و شهرسازي و استانداري يادآوري کرد که بايد در راستاي حفظ ميراث کهن شهرمان که در معرض خطر تخريب قرار دارند، کوشيد.

فرخزاد با اشاره به سرمايه گذاري گروهي از خارج استان براي مرمت و بازسازي يکي از خانه هاي قديمي شهر قزوين، اظهار داشت: نهضت مرمت و بازسازي اين خانه ها ابتدا بايد در بين ما قزويني ها آغاز شود، به طوريکه مسئولان و سرمايه گذاران تلاشگرانه در اين بخش فعاليت داشته باشند.

وي با تأکيد بر اينکه مي توان در اين بخش از تجارب ديگر شهرهاي موفق دنيا استفاده کرد، گفت: با استفاده از حوزه سرمايه گذاري و سرمايه گذاراني که تمايل به فعاليت در قزوين دارند، مي توان به توسعه فضاي گردشگري و اقامتي شهرمان با استفاده از امکانات منحصر به فرد موجود تلاش کرد.

اين عضو شورا اضافه کرد: هزينه اي که براي اين بخش مورد استفاده قرار مي گيرد خيلي کمتر از رقمي است که براي تملک و ساخت يک پروژه جديد به کارگرفته مي شود و به عنوان نمونه، تاکنون ثابت شده که گردشگران و توريست ها تمايل بيشتري به حضور در مکانهاي قديمي و تاريخي دارند.

وي در پايان تحولاتي که با توجه به احياي مکانهاي تاريخي در شهرها ايجاد مي شود را نقطه عطفي در شناساندن هر چه بيشتر توانمندي هاي ميراثي و تاريخي آنها به ايرانيان و جهانيان دانست و بر ضرورت توجه به اين مهم در شهر قزوين تأکيد رکد.

پايان پيام/1361/مرداد94

تصاویر مرتبط