سه‌شنبه ۱۳۹۴/۰۲/۲۹

در جلسه مشترک کميسيون شهرسازي و بسيج مهندسان تأکيدشد؛

تدوين تفاهم نامه همکاري شوراي اسلامي شهر قزوين با بسيج مهندسان استان

در جلسه اخير کميسيون شهرسازي شورا بر تدوين تفاهم نامه همکاري شوراي اسلامي شهر قزوين با سازمان بسيج مهندسين صنعتي استان در راستاي موضوعات عمراني، فرهنگ شهروندي و تبديل معماري اسلامي و ايراني به مطالبه عمومي تأکيدشد، تا اين تفاهم نامه در جلسه مشترک بعدي، بين دو طرف منعقد شود.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ حسين غياثوند رئيس کميسيون شهرسازي در اين جلسه با تأکيد بر اينکه پتانسيل و ظرفيت بسيج مهندسان به عنوان يک نهاد متخصص و متعهد به نظام جمهوري اسلامي بسيار بالاست، افزود: ورود شوراي اسلامي شهرو شهرداري قزوين به مباحث زيربنايي نيازمند همفکري و تعامل با اين ظرفيت شايسته هستيم.

وي هر ملتي که روحيه آزادگي و سلحشوري داشته باشدو انقلاب اسلامي ايران و ولايت فقيه را به عنوان الگويي شاخص مدنظر خود قرار دهد را پايبند به روحيه و کار جهادي و عمراني دانست و گفت: اگر فردي با چنين روحيات قدمي براي ارتقاء شهر و کشور خود بردارد، همانند جهاد ارزشمند خواهد بود.

غياثوند در ادامه با تأکيد بر اينکه نشست هاي تخصصي بايد افزايش پيدا کندو ضمن پيگيري مصوبات جلسات قبل و پيگيري براي تنظيم تفاهم نامه، يادآورشد: اگر مباني مشترک داشته باشيم، قادريم با تبادل نظر نيروهاي متخصص و جهادي را براي اجرا و نظارت درست بر پروژه هاي مختلف شهري تربيت کنيم.

وي "ارتقاء فرهنگ شهروندي" را مهمترين مقوله براي تعريف نقاط مشترک همکاري بين شورا و شهرداري با بسيج مهندسان دانست و گفت: گسترش حيطه وظايف شهرداري با تعريف 400 وظيفه مختلف براي اين نهاد و نيز، افزايش بودجه شهري در سالهاي اخير از ديگر دلايلي است که مي تواند زمينه همکاري اين دستگاه با ديگر نهادهاي همسو را براي ارائه خدمت بيشتر به مردم تقويت کند.

اين عضو شورا همچنين از در دستور کار قرار داشتن راه اندازي مرکز پژوهش و مطالعات شوراي اسلامي شهر به همت شوراي چهارم خبردادو گفت: برنامه ريزي کوتاه، ميان و بلند مدت و تعامل با مراکز پژوهش و مطالعات ديگر کلانشهرهاي کشور از مهمترين اقدامات انجام شده در قبل از راه اندازي اين مرکز و تصويب اساسنامه آن در جلسه صحن شوراي اسلامي شهر است.

وي در ادامه بر ضرورت تبديل قزوين به شهر اسلامي با معماري فاخر و شاخص و رونق سبک زندگي اسلامي و ايراني در بين شهروندان تأکيد کردو افزود: توصيه و تأکيد مقام معظم رهبري به پايبندي برنامه هاي مديريت شهري به عدالت، امنيت و آرامش و توجه مديران شهري به حفظ اصالت شهرها و توجه به نمادهاي با محتوا و با اصالت اسلامي و ايراني در کنار توسعه فضاي سبز را نيز بايد در توجه به مؤلفه هاي شهر اسلامي مدنظر قرار داد.

رياست کميسيون شهرسازي بر تبديل معماري اسلامي و ايراني در بين مردم و مسئولان به يک باور و اعتقاد قلبي تأکيدو عنوان کرد: اگر به اين مهم دست يابيم، معماري اسلامي و ايراني به يک جريان و مطالبه عمومي در شهر و حتي کشور تبديل خواهد شد.

وي با اشاره به قوانيني که به معماري اسلامي و ايراني تأکيد دارند، خاطرنشان کرد: از دهه 50 که به معماري اسلامي و ايراني تأکيد شد، قانون نظام مهندسي و کنترل ساختمان در سال 74، تأکيد شوراي عالي معماري و شهرسازي در سال 75 و برنامه هاي سوم و چهارم توسعه در کشور بر اجراي معماري اسلامي و ايراني تأکيد دارند ولي هنوز در مقررات ملي ساختمان و دروس دانشگاهها مبحثي براي توجه به معماري اسلامي و ايراني نداريم.

غياثوند در پايان با تأکيد بر اينکه قزوين مي تواند به عنوان پايلوت تدوين، تصويب و اجراي معماري اسلامي و ايراني نام بگيرد، افزود: در کنار اهتمام به استحکام و سازه بنا، توجه به معماري شاخص و توانمند اسلامي و ايراني نيز مي تواند در دستور کار قرار بگيردو دست يابي به اين هدف دور نيست.

***

علي فرخزاد رئيس کميسيون عمران شوراي اسلامي شهر نيز در اين جلسه با انتقاد از اينکه توجه به سيما و مظر اسلامي تاکنون در برنامه ريزي مسئولان امر گنجانده نشده و در اين رابطه هيچ گونه خروجي و دستاوردي حاصل نشده است، افزود: بايد مسئولان بالادست، استاني و شهري به همراه مردم، سازندگان و مجريان به اين باور مهم برسند تا بتوان معماري اسلامي و ايراني را به مطالبه عمومي تبديل کرد.

وي اجراي برنامه ريزي زيربنايي در اين بخش را بسيار مهم دانست و در کنار آن آسيب شناسي عدم توجه به معماري اسلامي وايراني را که تاکنون در کشور شاهد آن بوديم را نيز از سوي شوراي اسلامي شهر، شهرداري و بسيج مهندسان بسيار مهم اعلام کرد.

فرخزاد همچنين بر ارائه الگو و مدل شاخص و توانمند از معماري اسلامي و ايراني براي اهتمام بيشتر بر اين موضوع از سوي مسئولان امر و ترويج بيشتر اين فرهنگ در شهر و کشور تأکيدکرد.

***

محسن حق شناس معاون فرهنگي و اجتماعي شهردار نيز در اين جلسه توضيحات با اشاره به اينکه وظايف و اختيارات شهرداري در طول سالهاي اخير بسيار وسيع و گسترده شده است، ادامه داد: ايجاد تحول در حوزه فرهنگي و تأکيد بر همدلي، همزباني، تأکيد، تکرار و تشويق موضوع مهمي است که نقش شورا در اين رابطه بسيار محوري است.

وي در ادامه يکي از مهمترين اقداماتي که موجب مي شود فرهنگ ترويج معماري اسلامي و ايراني در ساخت و سازها و پروژه هاي عمراني مورد توجه قرار بگيرد را در ابتدا، تدوين پروژه هاي فرهنگي با پيوست عمراني دانست و افزود: هدف ما در شورا و شهرداري ترويج فرهنگ شهروندي است و اگر به صورت زيرساختي در اين بخش قدم برداريم.

***

مهدي صادق پور مسئول سازمان بسيج مهندسين صنعتي قزوين نيز در اين جلسه از آمادگي مجموعه خود براي انعقاد تفاهم نامه همکاري مشترک در رابطه با موضوعات عمراني، فرهنگي، شهروندي و به خصوص تبديل معماري اسلامي و ايراني به مطالبه عمومي اعلام آمادگي کرد.

وي همچنين بر تدوين تفاهم نامه جدي و عملي براي انجام کار تخصصي در حوزه مشاوره، اجرا و نظارت تأکيد کردو برگزاري کارگاهها و دوره هاي آموزشي را از ديگر ملزومات کار دانست.

پايان پيام/1300/ارديبهشت94

 

    

تصاویر مرتبط