دوشنبه ۱۳۹۴/۰۲/۲۸

احد چگيني، نماينده استان در شوراي عالي استانها:

قانون مديريت جامع و يکپارچه محلي ارتقاء جايگاه شوراها را به همراه دارد

نماينده استان در شوراي عالي استانها با تأکيد بر اينکه اگر قانون مديريت جامع و يکپارچه محلي به تصويب برسد جايگاه شوراها ارتقاء خواهد کرد، گفت: قانون ياد شده ضمن بازنگري که شوراي عالي استانها انجام داده، توسط دولت در کميسيون شوراها و امور داخلي مجلس مطرح شده و در آستانه تصميم گيري نهايي نمايندگان خانه ملت قرار دارد.

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ احد چگيني با اظهار اين مطلب تدوين مفاد قانون جامع مديريت واحد و يکپارچه محلي را از جمله اقدامات انجام شده در شوراي عالي استانها اعلام کردو افزود: با ارائه اين لايحه به مجلس شوراي اسلامي و تصويب، اختيارات شوراها افزايش يافته و شهردار کليددار اصلي شهر خواهد شد.

وي تصريح کرد: قانون 400 وظيفه بر عهده شهرداري ها واگذار کرده و بر اين اساس مردم زگهواره تا گور با شهرداري مرتبط هستند به همين خاطر نظارت شهرداري بر دستگاههاي مختلف خدمات رسان شهري بايد بيش از گذشته باشدو دهياران و شهرداران به معني واقعي زير نظر شوراها باشند.

چگيني در ادامه با اشاره به برنامه هاي هفته شوراها در شوراي عالي استانها گفن: براي اولين بار در تاريخ 16 ساله شوراها، امسال هفته گراميداشت شوراها را نامگذاري کرديم و هشتم ارديبهشت ماه مطابق با روز "همدلي و همزباني دولت و ملت" برنامه ديدار با رئيس جمهور تدوين شده بود که متأسفانه با توجه به برنامه ايشان در استان فارس اين ديدار لغو شد.

عضو شوراي اسلامي شهر قزوين با اشاره به نهم ارديبهشت ماه که روز "امام، رهبري و شوراها" نامگذاري شده بود، تصريح کرد: اجراي اين برنامه به هشت ارديبهشت ماه موکول شد تا در حرم مطهر بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران حاضر شويم و ضمن تجديد ميثاق با آرامانهاي امام راحل، با سيد حسن خميني يادگار امام خميني (ره) ديداري داشته باشيم.

چگيني هدف از اين ديدار را که با حضور اعضاي شوراي عالي استانها، اعضاي شوراهاي شهر و روستا از سراسر کشور برگزار شد، قدرداني از نگاه شورا محوري بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران برشمردو تصريح کرد: 75 روز پس از پيروزي انقلاب اسلامي و همزمان با 9 ارديبهشت 58 رهبر فرزانه انقلاب فرمان تشکيل شوراها را به عنوان يکي از ضرورت هاي تحقق دموکراسي صادر کرد.

سخنگوي شوراي عالي استانها اضافه کرد: برگزاري اينگونه جلسات نقش بسزايي در استقرار و نهادينه شدن شوراها در کشور داردو به تبيين اين جايگاه در بين بزرگان، مديران و آحاد جامعه کمک شاياني خواهد کرد.

وي با بيان اينکه عده اي تنها کارکرد و وسعت اختيارات شوراها را در شهر و روستا مي دانند، يادآورشد: جايگاه اين نهاد همانند مجلس شوراي اسلامي بوده و در قانون اساسي از ارکان تصميم گيري به شمار آمده و بر اساس اصول 101 و 102، شوراي عالي براي جلوگيري از تبعيض و جلب همکاري در تهيه برنامه هاي رفاهي استانها و نظارت بر اجراي هماهنگ آنها مرکب از نمايندگان شوراي استان تشکيل مي شودو حق دارد در حد وظايف خود طرح هايي تهيه و براي تصويب به مجلس شوراي اسلامي ارائه دهد.

چگيني تصريح کرد: با اين ظرفيت و آمادگي نمايندگان در خانه ملت، مي توان در راستاي تصويب طرح هاي شوراي عالي در مجلس و اصلاح و رفع نواقص قوانين فعلي شوراها گام برداشت که پيش از اين با تشکيل کارگروهي در استان و عضويت نمايندگان مجلس و شوراي استان، نمايندگاني از استانداري و شهرداري براي احصاء نواقص قانون، جمع بندي و تلاش براي رفع آنها اقدام شد.

وي خبرداد: به همت نماينده استان در شوراي عالي استانها تاکنون بند3 ماده 28 قانون شوراها مصوب مجلس شوراي اسلامي اصلاح شده که اميدواريم گامهاي بيشتر و بلندتري در اين راستا برداشته شود.

عضو شوراي اسلامي شهر قزوين در ادامه مهمترين دليل پس از آموزش تخصصي شوراها را در همدلي و يکپارچگي آنان برشمردو افزود: وحدت نظر آنها براي رفع معضلات و مقوله هاي مربوط به حوزه خود بسيار مهم بوده و شوراهايي در اين رابطه موفق بودند که موضوعات را با همگرايي و وحدت به نتيجه رساندند.

نماينده شوراي استان در شوراي عالي استانها يکي از مهمترين دلايل موفقيت شوراي شهر و مديريت شهري را در همين تعامل سازنده دانست و گفت: اگر اين همراهي نبود کارها پيش نمي رفت و توفيقاتي بدست نمي آمد.

چگيني استفاده از تجارب شوراهاي کلانشهرهايي همچون مشهد، تهران، اصفهان و تبريز را نيز از ديگر دلايل پيشرفت کار در شوراي شهر قزوين برشمردو افزود: اين روند بايد در تمامي شوراها به وجود بيايدو آنها ضمن بهره مندي از تجارب مثبت يکديگر، در جهت رفع نواقص برآيند.

پايان پيام/1282/ارديبهشت94          

 

تصاویر مرتبط