یکشنبه ۱۳۹۳/۱۲/۱۷

رئيس کميسيون بانوان شوراي شهر قزوين خبرداد:

تشکيل برنامه جامع آموزش، توانمند سازي و سازماندي زنان در شهرداري ها/کميسيون بانوان و خانواده در کلانشهرهاي کشور تشکيل مي شود

پيشنهاد تشکيل کميسيون بانوان در شوراهاي کلانشهرهاي کشور، از سوي رئيس کميسيون بانوان شوراي شهر قزوين در اجلاس دبيرخانه مشورتي بانوان عضو شوراهاي اسلامي شهرهاي کلانشهرهاي کشور مورد موافقت براي اجرا قرار گرفت.

 

به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين؛ شهلا عطايي رئيس کميسيون بانوان شورا پس از شرکت در اجلاس دبيرخانه مشورتي بانوان عضو شوراهاي اسلامي شهرهاي کلانشهرها که اسفند سال جاري در شهر اصفهان برگزار شد، پيشنهاد تشکيل کميسيون بانوان در شوراهاي شهر کشور داد که مورد استقبال قرار گرفت.  

وي در اين رابطه گفت: برخي از کلانشهرهاي کشور با وجود اينکه شش نفر از اعضاي شوراي شهر آنها از بانوان هستند، ولي تاکنون موفق به شکل گيري کميسيون بانوان نشده اندو شوراي شهر قزوين در دو دوره اخير ضمن بهره مندي از اين مزيت، پيشتازتر از بسياري شهرها عمل کرده است.

عطايي با اشاره به نتايج و دستاوردهاي اين اجلاس که در راستاي تحقق سند چشم انداز جمهوري اسلامي ايران در افق سال 1404 تدوين شده اظهار داشت: شهرداري ها مکلف شدند ظرف مدت دو ماه نسبت به تهيه لايحه برنامه جامع آموزش، توانمند سازي و سازماندي زنان در شهر اقدام و آنرا به تصويب شوراي اسلامي شهر برسانند.

وي يادآورشد: قانون برنامه پنجم توسعه مبني بر ارتقاي حقوق انساني و شهروندي در قالب رشد تشکلهاي اجتماعي، صيانت از حقوق کودکان و زنان و تلاش در گسترش حمايتهاي اجتماعي و ايجاد فرصتهاي برابر شغلي به منظور دست يابي به شاخص هاي توسعه انساني در کشور و با توجه به اسناد فرادست و قوانين و برنامه هاي هادي و جامع شهري نيز اهداف اين اجلاس را متذکر مي شود.

رئيس کميسيون بانوان يادآورشد: سياست گزاري، ساماندهي و پيگيري برنامه هاي اجرايي به منظور بهبود برنامه جامع آموزشي، توانمند سازي و سازماندهي زنان براي مشارکت در حفظ، ارتقاء و مديريت سلامت و محيط زيست شهري و اقتصادي نيز از ديگر دستاوردهاي اين اجلاس بود.

به گفته وي، بررسي و تعيين شاخص هاي خاص محلي با هدف افزايش سطح مشارکت زنان در مديريت محله هاي مختلف شهر به همراه چگونگي بهره گيري از ظرفيتهاي سازمانهاي غير دولتي، کانون ها و مراکز اجتماعي شهرداري به ويژه سراي محلات و فرهنگسراها نيز در ابن چرخه تعريف مي شود.

وي خاطر نشان کرد: با توجه به اهميت کليدي نقش زنان در جامعه، شهرداري ها موظف شدند پس از تصويب و ابلاغ مصوبات و بر اساس برنامه هاي تصويبي، از توان مديريتي بانوان در عرصه مديريت شهري به ويژه در حوزه هاي محيط زيست و سلامت بهره ببرد.

عطايي در ادامه زنان را به عنوان نيمي از جمعيت هر کشور و نقش خانوادگي و اجتماعي آنان در توانمندي تربيتي و آموزشي بانوان بسيار پر رنگ دانست و ادامه داد: آنان به عنوان اقشاري مهم و تأثيرگذار و تجربياتي که در استفاده از منابع طبيعي و مديريتي دارند مي توانند نقش کليدي و مهمي در حفظ محيط زيست و ارتقاء سلامت شهروندان ايفا کنند.

وي تأکيد کرد: بنابراين لازم است، براي شکوفايي چنين ظرفيتهاي بالقوه اي شرايط براي حضور مؤثر زنان در عرصه سلامت و محيط زيست شهري فراهم آيدو پيشتازي قزوين در اين عرصه، امر بسيار مهم و ارزنده اي محسوب مي شود.

پايان پيام/1201/اسفند93

تصاویر مرتبط