شنبه ۱۳۹۳/۱۲/۰۲

نايب رئيس شوراي اسلامي شهر قزوين:

هدف مجموعه مديريت شهري، تأمين رضايت شهروندان است

علي فرخ زاد، نايب رئيس شوراي اسلامي شهر قزوين، رضايتمندي شهروندان را مبناي کارآمدي مديريت شهري دانست و گفت: اگر نهادهاي مختلف شهر امور محوله شان را به خوبي انجام دهند، اما منجر به رضايتمندي مردم نشود، گويي هيچ کاري انجام نشده است.

 به گزارش روابط عمومي شوراي اسلامي شهر قزوين و به نقل از نشريه رواق؛ علي فرخ زاد، با بيان اين مطلب و با تأکيد بر ضرورت برگزاري يازدهمين همايش شهر و سيماي شهري و ششمين همايش ملي توسعه شهري افزود: شهر و موضوعات جاري در آن، به دو صورت مستقيم و غير مستقيم بر زندگي شهروندان اثر مي گذارد. به عبارت ديگر همه مسائل شهر جوانب ظاهري و باطني دارند. به عنوان مثال، بروز ترافيک در ظاهر باعث ايجاد آلودگي صوتي و هوا مي شود، اما پيامدهاي باطني آن مانند آسيب زدن به سلامت روان شهروندان از اهميت بيشتري برخوردار است که بايد مورد توجه مديران شهر قرار گيرد.

نايب رئيس شوراي شهر با بيان اين مطلب که متأسفانه با وجود افزايش سطح رفاه در زندگي شهري، آسايش شهروندان کاهش يافته است گفت: توجه به مسائل مختلف شهري مانند ترافيک، آپارتمان نشيني، فضاهاي شهري و سبز، مشارکت شهروندان را برمي انگيزاند در امور شهر مشارکت کنند.

وي ادامه داد: شهروندان و نمايندگان آنان بايد از مديران شهرداري، اعضاي شوراي شهر و مسئولين استانداري تقاضاي پاسخگويي نمايند تا همه بدانند در هر جايگاهي بايد به مردم خدمت کنند و نبايد نگاه حاکميتي نسبت به شهروندان وجود داشته باشد.

فرخ زاد درباره نگاه اعضاي دوره چهارم شواري شهر به مشارکت شهروندان در توسعه قزوين گفت: اعضاي شورا اعتقاد دارند توسعه شهر به صورت متوازن و در تمام بخش ها به ويژه مناطق محروم شهر محقق شود. به عبارت ديگر، به دنبال افزايش اعتماد شهروندان اين مناطق به مجموعه مديريت شهري هستند تا بستر مشارکت آنان در پروژه هاي شهر فراهم گردد.

وي افزود: اگر مردم با اعتماد و رغبت عوارض خود را پرداخت کنند، همراهي آنان در توسعه شهر افزايش خواهد يافت. زيرا هزينه هاي زندگي شهري از طريق شهروندان تأمين مي شود. سعي بر اين بوده است که اقدامات و برنامه هاي مجموعه مديريت شهري شفاف سازي و اطلاع رساني شود و انرژي بيشتري در جلب اعتماد شهروندان صورت گيرد.

  • محدوديت شورا، مشکل اصلي در جلب مشارکت شهروندان

رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان استان در خصوص موانع موجود بر سر راه شوراهاي شهر در مسير جلب مشارکت شهروندان در توسعه شهر گفت: يکي از مشکلات اصلي، محدوديت اختيار شوراها در قوانين موجود است. همچنين اختياراتي که به شوراها داده شده است، نواقص زيادي دارد. براي مثال، يک بخشنامه در مجلس شوراي اسلامي تصويب و ابلاغ مي شود که براي تمام شهرها يکسان است. در حالي که هر شهر شرايط فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و... خاص خود را دارد که برنامه ريزي ها بايد بر اساس آنها صورت گيرد.

وي ادامه داد: قوانين به شوراهاي شهر اجازه نمي دهد در تأمين  بسياري از خواسته هاي شهروندان ورود پيدا کنند. به عنوان مثال، طرح تسهيل سازي (روان سازي) صدور پروانه ساختماني در جهت رونق ساخت و ساز در کميسيون شهرسازي شوراي اسلامي قزوين تصويب شده است، اما براي اجرايي شدن اين طرح، تنها مصوبه شوراي شهر کافي نيست بلکه بايد موضوع در کميسيون ماده 5 مطرح و مصوب شود. در اين کميسيون از 5 صاحب رأي، مديريت شهري فقط يک حق رأي دارد. بنابراين بايد ساير نهادها، نقطه نظرات پيشنهاد شده از سوي شوراي شهر را به عنوان يک نهاد مردمي پيگيري کنند تا رضايت شهروندان تأمين شود.

  • لزوم ورود تمام دستگاه ها در جلب مشارکت شهروندان

فرخ زاد با بيان اين مطلب که شهرداري يک بخش از پازلي است که بايد زمينه تحقق مشارکت شهروندان در شهر را فراهم نمايد گفت: براي ايجاد زيرساخت هاي لازم مشارکت شهروندان بايد تمام دستگاه هاي دولتي به ويژه نهادهاي فرهنگي به عنوان ساير قطعات پازل ورود پيدا کنند زيرا شهرداري به تنهايي نمي تواند کاري از پيش ببرد. اما متأسفانه با توجه به روند فعلي دستگاه هاي دولتي، چشم انداز روشني در اين خصوص پيش بيني نمي شود.

وي افزود: بايد اختيارات شوراي شهر افزايش يابد و اعضاي شورا اعتقاد داشته باشند به عنوان نمايندگان مردم تمام تلاش خود را براي جلب مشارکت شهروندان به کار ببندند تا اين موضوع در قزوين محقق شود. همچنين بايد جلب مشارکت شهروندان در اولويت برنامه هاي شوراي شهر قرار گيرد و اولويت بندي ها بر اساس نياز و خواسته شهروندان صورت گيرد تا در رکود کنوني اقتصاد شهر در جهت جلب مشارکت شهروندان گام برداشته شود.

نايب رئيس شوراي اسلامي در خاتمه در خصوص خروجي ها و دستاوردهاي همايش شهر و سيماي شهر گفت: چنين همايش هايي بايد خروجي هاي عيني و عملياتي داشته باشند. همچنين بايد همايش هاي دوره هاي گذشته، مرور و ضعف و آسيب هاي آنها بررسي شود. البته برگزاري چنين همايش هايي مسائل روز شهر به مسئولين يادآوري مي کند و مي تواند تلنگري براي آنان باشد که فعاليت هاي حوزه خود را افزايش دهند.

پايان پيام/1183/بهمن

 

تصاویر مرتبط