شنبه ۱۳۹۷/۱۰/۰۱

حق شناس:

‍ احداث لندفیل جدید در سایت تفکیک زباله محمدآباد خارج از توان مالی شهرداری است.

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر قزوین، محسن حق شناس عضو شورای شهر در جلسه علنی پارلمان محلی گفت:

 

 

باید به ایده‌پردازان و طراحان تجمیع زباله های عادی استان در یک مرکز مشخص، آفرین گفت زیرا ایده‌ای بسیار حکیمانه بود.

وی افزود: در مجموعه محمد آباد سطح آب‌های زیرزمینی بالاتر از مکان‌های دیگر بود و به همین علت "لندفیل تلسکوپی" در آن اجراء شد که در نوع خود در کشور بی نظیر است.

عضو شورای اسلامی شهر قزوین یادآور شد: فراموش نکنید که اساساً سایت محمدآباد برای تجمیع  زباله‌های عادی و عفونی، طراحی و ساخته شد و پذیرش  زباله صنعتی برای این سایت در دستور کار نبود.

حق‌شناس در خصوص شرکت نصر محمد آباد گفت:

شهرداری قزوین در سال ۹۳ به این شرکت اذن در انتفاع داد و در سال ۹۴ این اذن تمدید شد. در سال ۹۵ نیز شورای وقت اجازه تمدید صادر نکرد و اجاره مکان مزبور را بر اساس قیمت کارشناسی اصرار نمود که این مبلغ در آن سال ماهیانه ۱۸۰میلیون تومان تعیین شد.

شرکت نصر محمدآباد از تاریخ ذکر شده به بعد، از عقد هرگونه قرارداد با شهرداری قزوین خودداری کرده است اما همچنان در مجموعه شهرداری قزوین مشغول به فعالیت است که جای تامل جدی دارد.

نماینده مردم قزوین در شورای اسلامی شهر در ادامه به نکات تخصصی مجموعه سایت محمدآباد پرداخت و گفت:

بر اساس تبصره دوم اصلاحیه ماده ۲۴۱ قانون تجارت، هیچ فردی نمی‌تواند اصالتاً و یا به نمایندگی از شخص حقوقی همزمان در بیش از یک شرکت که تمام یا بخشی از سرمایه آن متعلق به دولت یا نهاد و موسسات عمومی غیر دولتی است؛ به صورت مدیرعامل یا عضو هیئت مدیره انتخاب شود. اما در مجموعه شرکت نصر محمدآباد افرادی حضور دارند که از این قانون تخطی کرده‌اند.

محسن حق‌شناس اضافه کرد: پذیرش زباله در سایت محمدآباد بسیار بیشتر از ظرفیت آنجا است که باعث شده تا راندمان جداسازی مواد قابل بازیافت در خطوط مناسب نباشد.

عدم تجهیز و بروز رسانی مجموعه مطابق با زباله دریافتی، کار را به جایی رسانده است که روزانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ تن زباله پردازش نشده به لندفیل منتقل می شود. این نقض غرض اولیه از ایجاد سایت مزبور است.

این مجموعه برای پذیرش روزانه ۲۵۰ تن زباله شهر قزوین طراحی شده بود اما در حال حاضر روزانه تا ۷۰۰ تن زباله پذیرش می‌شود. با این حال برای احداث لندفیل‌های بعدی اقدام خاصی صورت نگرفته است.

لازم به ذکر است وجود گاز سولفید هیدروژن در محل لندفیل به علت تجزیه مواد آلی است که می‌بایست در خطوط پردازش جداسازی می شد.


محسن حق شناس متذکر شد: با توجه به اینکه شهرداری قزوین سازمانی را در ذیل خود دارد که کار ذاتی این سازمان مدیریت پسماند است؛ وجود شرکت "نصرمحمدآباد" برای انجام کار ذاتی شهرداری، آن‌هم با وجود سازمان تخصصی در ذیل شهرداری؛ چه وجاهت قانونی دارد؟!

وی در ادامه خواستار این شد با پیگیری حقوقی و اصلاح اساسنامه، شرایطی فراهم شود تا شهرداری قزوین به حقوق قانونی خود برسد و مجموعه فوق تحت قیمومیت و نظارت دقیق سازمان پسماند مدیریت شود.


به خاطر داشته باشید اگر در گذشته این لندفیل با ۱۵میلیارد تومان راه اندازی شده؛ برای احداث فاز جدید، حداقل ۳۵میلیارد برآورد شده است که اختصاص این بودجه در شرایط مالی جدید فوق طاقت مدیریت شهری قزوین است.


عضو شورای شهر قزوین همچنین در خصوص تدوین بودجه سال ۹۸ گفت:

تمام توان و اقتدار شورای شهر در تنظیم و تصویب بودجه قرار دارد و شورای شهر پس از  تصویب بودجه، پیاده و شهرداری سواره است. لذا هر اتفاقی که قصد عملیاتی کردن آن را داریم باید از طریق اهتمام در بررسی و تصویب بودجه صورت دهیم.

حق شناس افزود: لازم است ردیف بودجه‌های عمرانی مطابق نظر و اولویت‌بندی شورای اسلامی شهر و نه مطابق خواست شهرداری تدوین شوند. ترتیب ورود موضوعات و تصویب بودجه سال ۹۸ سازمان‌ها برای بررسی، براساس اولویت بندی ارائه شده از سوی شورا باشد.

وی در ادامه با ارائه پیشنهادی، افزایش اقتدار تصمیم گیری اعضای شورا را در بازدید ها و نظارت ها مطابق آیین نامه مالی و محاسباتی شهرداری‌ها خواستار شد.

/پایان پیام/

 

تصاویر مرتبط